28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Pas important pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni!

Pas important pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni!

Una dintre principalele preocupări ale Consiliului Județean și ale PSD Argeș este aceea de a găsi permanent resurse pentru a moderniza și dezvolta infrastructura rutieră a județului.

Pe lângă continuarea lucrărilor la autostrada Pitești – Sibiu și la Drumul Expres Pitești – Craiova, se fac demersuri pentru construcția unui nou drum de mare viteză care va sprijini Dacia și industria auto, dar nu numai.

Astel, Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: Drum expres A1 – Pitești – Mioveni”.

Am preluat la Consiliul Județean sarcina asigurării părții de elaborare a documentațiilor și de organizare a licitațiilor, pentru ca această investiție să fie finalizată cât mai rapid.

Acest studiu de fezabilitate va sta la baza depunerii cererii de finanțare pe Programul de Transport 2021-2027 și, așa cum a dat asigurări și premierul Marcel Ciolacu, la vizita de la uzina Dacia de săptămâna trecută, este un proiect prioritar al acestei guvernări.

Varianta de traseu avizată are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h. În afară de drumul propriu zis, investiția presupune și construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legăturilor rutiere întrerupte de drumul expres, nodurile rutiere și podețe. Sunt stabilite două noduri rutiere. Un nod este prevăzut la desprinderea drumului expres din autostrada de centură a Municipiului Pitești A1, respectiv în zona km 117+300, unde este indicată execuția unui nod direcțional de mare viteză între cele două căi de comunicație, alcătuit din 6 bretele unidirecționale. Pentru asigurarea unei bune legături cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevăzut un nod rutier în zona km 10+150, amplasat pe raza orașului Mioveni” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges și vicepreședinte PSD Argeș.

《 Durata de realizare a serviciilor este de 12 luni de la data de începere a contractului. Valoarea serviciilor este de 2.770.807,82 lei fără TVA. Sursa de finanțare a investiției este Programul de Transport 2021-2027. Valoarea serviciilor – 2.770.807,82 lei fără TVA, finanțată din Programul de Transport 2021-2027.

Urmează licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor.》, a transmis Consiliul Județean Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site