9.8 C
Pitești
01 dec. 2023

„Părintele Casian e aici!”

„Părintele Casian e aici!”

Azi la Mânăstirea Glavacioc din comuna Ștefan cel Mare, din sudul județul Argeș, a avut loc slujba de pomenire la 40 de zile de la trecerea la Domnul a starețului acestei mânăstiri, Casian Crețu.

Slujba a fost oficiată de Î. P. S. Calinic Argeșeanul, alături de arhimandritul Caliopie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La aceasta au asistat puțini enoriași din zonă, (nici măcar primarul comunei n-a fost) și nici alte persoane venite din țară, cum a fost la înmormântare.

Totuși, printre participanții la eveniment s-a aflat deputatul argeșean Aurel Bălășoiu, de fel din Rociu, un apropiat al bisericii, dar în mod special al acestui lăcaș.

Amintim că starețul Casian a murit la un spital din București pe data de 3 iulie din cauza unor afecțiuni, la vârsta de 57 de ani. Înhumarea a avut loc pe 6 iulie, în curtea Mânăstirii Glavacioc, în prezența Chiriarhului locului, ÎPS Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi și a numeroși credincioși și chiar politicieni care l-au cunoscut sau au auzit de el.

Starețul Casian Crețu a condus (a viețuit) 32 de ani la acest lăcaș, de fel fiind din Piatra Neamț. Amintim că deocamdată Arhiepiscopia nu a desemnat niciun înlocuitor la această mânăstire. Chiar ÎPS Calinic spunând astăzi în cuvântul său (văzând cum preoții își dădeau coate, încercând să afle cine va fi înlocuitorul la comandă) că „părintele Casian e aici!”.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire într-un loc retras, o trapeză din curtea mânăstirii.

Constantin PAŞOL

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI