27 C
Pitești
24 sept. 2023

,,Parfum cu miros de ploșnițe”

,,Parfum cu miros de ploșnițe” – ultima ofertă a capitalismului autohton

Concursul de ,,anchete”, prezentate de toate televiziunile, privind situația din ,,Azilele capitalismului românesc” a devenit, în ultimele două săptămâni, competiția națională, pe care am urmărit-o cu deosebit interes, fiind o adevărată olimpiadă a demagogiei. Toți au merite, toți se miră, opoziția atacă, coaliția așteaptă și cârpește, instituțiile statului par în concediu lucrând doar cu 40-50% din capacitate (probabil sunt în revizie generală)!

Am aflat că în țară există și prefecți (!) iar aceștia au decis constituirea unor echipe de control demonstrând că nu au controlat și că nu au habar de ce se întâmplă în… parohia lor. Niște funționărăși umili (la cheremul ,,alizeelor” politice), habarniști care… ,,transpun în teritoriu politica guvernului”! Un fel de ,,bătuta pe loc” – căluș românesc pe care-l practică și primarii, respectiv miile de consilieri locali sau județeni înghesuiți pe listele partidelor și sprijiniți în ,,punga națională” (Dar în țară știe cineva ce se întâmplă? Un bancher ungur – Attila Balázs – a construit şi deschis un aeroport în Secuime – la Remetea, Harghita! Treziți-vă băieți, sunteți prea mici pentru istorie).

Filmul evenimentelor este foarte simplu – demisionează Ciucă (depozitarul informațiilor), preia Ciolacu (PSD), se declanșează operațiunea … ,,Azilul groazei”, despre care erau suficiente informații dar ,,conservate” pentru momentul oportun, adică … ,,Asalt la PSD”!

Azilul particular – salvarea capitalismului

Azilul particular este o activitate privată, o inițiativă personală pentru a demara o afacere. Afacerea înseamnă a obține plus-valoare, profit, altfel nu se justifică existența acesteia. Cum se poate obține profit la un azil pe seama unor oameni bolnavi, neputincioși cărora li s-a confiscat libertatea, cuponul de pensie, cardul … decât prin hoții și măgării? Nu este producţie să reduci costurile și să investești profitul! Dar vina nu este a acestor ,,escroci” prezentați cu mult tam-tam de parcă a fost descoperită apa caldă în urma valului de căldură saharian. Toată vina este a legiuitorului care nu are habar de ce a propus și ce a votat. Azilul trebuie să fie de stat – cu responsabilități și obligații foarte clare, cu reguli (ca la circulație) – sau acțiuni de caritate pe lângă biserici, mănăstiri finanțate de ,,potentații financiari”ai timpului pe care-l trăim.

Foarte grav în tot ceea ce se întâmplă este faptul că organele statului – multe, foarte multe, cu atribuții de control se pretează la complicități cu escrocii sau, din indiferență și incompetență, nu se implică. Ați auzit – azile clandestine! Păi faci un closet fără aprobare și te iau ,,băieții” de uiți să-l mai folosești, faci pe tine și pute în toată comunitatea. Vize de flotant – mutații multe la aceeași adresă, care devine … azil. Băi Poliție, când îți solicită aceste vize nu ai în calculator că acolo, în două, trei camere sunt deja 10-12 persoane? Sau ați devenit roboței și nu aveți voie să sesizați. Dar voi, aparținătorilor, ați uitat de răspunderea morală, dacă afectiv nu este nimic în sufletul vostru față de părinți?

Premoniția poetului

Despre aceste lagăre (pușcării) ,,umane” ne-a atenționat și poetul Adrian Păunescu (ieri, 20 iulie 2023 ar fi împlinit 80 de ani dacă inima lui ar fi fost la fel de puternică precum intuiția) stârnind la vremea aceea, dispute aprige prin abordarea acestor subiecte sensibile – pedeapsa de a fi dus la azil și tratamentul inuman la care sunt supuși oamenii în aceste instituții, pe atunci doar ale statului. În poezia ,,Internate și azile” apărută în volumul ,,De la Bârca la Viena și înapoi, 1981“ îndemnul către… aparținători – copii” este direct:
,,… Și nu uitați când de viață îmbătrânind voi veți fi gata,
Iar noi vom trece-n bătrânețe neimportant, tăcut, umil,
Să onorați cum se cuvine pentru părinții voștri plata:
Cum ei v-au dus în internate, voi să-i trimiteți la azil”!

Și toate acestea regăsindu-se în tendința de a elimina ce este vechi, de a face curat în jurul și interiorul fiecăruia:
,,Și noi așa ne-am învățat,
Să fim salubri și cuminți
Să facem, zi de zi, curat
Și de gunoi, și de PĂRINȚII,”
(Salubritatea – de A.P.)

Ei, părinții, trebuie să se simtă ca acasă indiferent unde sunt ,,relocați”(!) de evenimente, de indiferență, de nepăsarea celor din jur pentru că… ACASĂ este salvarea de tristețe și de tot ce este coșmar în gând (A.P.).

P.S. În cele mai multe azile este folosit… ,,parfumul de ploșnițe” și disciplina de la morgă. Ar fi cazul ca toți primarii, prefecții, președinții de C.J. să răspundă pentru ceea ce se întâmplă în ograda lor! Primii votanți sunt… prăpădiții de la azile, unde urna mobilă deschide ziua alegerilor, iar acești votanți n-au solicitat nici panseluțe, nici borduri, nici lux ci doar doza de libertate, demnitate și respect. Iar în capul listei, celor enumerați mai sus, poate să rămână primarul de… Voluntari. Pentru toți, în perioada cercetărilor, asigurăm necesarul de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI