22 C
Pitești
10 aug. 2022
spot_img

Paradisul proștilor

Trăim într-o lume bolnavă, atât la propriu cât și la figurat, cu puține șanse ca diagnosticul să reprezinte un semnal de alarmă pentru a învinge boala. O societate ieșită din canoanele umanului, o goană nebună după înavuțire, câștiguri mari și ușoare, funcții raportate la doza de tupeu, nesimțire și indolență concursuri trucate sau organizate direct cu dedicație. Au fost create condițiile perfecte pentru eludarea legii (unde legea nu are … portițele lăsate ) iar posesorii de mușchi, dare de mână și nesimțire dusă la stadiu de comportament să ocupe funcții, persiflând valorile autentice și promovând spiritul de gașcă.
Concursuri aranjate la Ministerul Agriculturii – ministrul demisionar, la ocuparea funcțiilor de directori în învățământul preuniversitar – Vâlcea, Bihor și câte se vor mai afla sau li se va pune coroană pentru înmormântarea lor (în Argeș a rămas ca instanța să se pronunțe pe un caz, realmente comic, dar nu numai) la poliție (auziți – POLIȚIE) tot pentru funcții. Iar cei care ne țin lecții de morală – niște bieți epigoni, negând în permanență trecutul dar fabricând (dacă se poate spune așa) – doar hârtii gen – copy paste sunt prevestitorii dezastrului, o sincronizare perfectă cu deviațiile climatologice. Ei se consideră în ,,Paradisul proștilor” fără să realizeze că sunt liderii lor (ai proștilor). Noi știm că ei sunt proști dar ne consideră pe noi … proști pentru cumințenia și bunul simț pe care-l mai avem. Nu se compară cu ,,Păpușarii” lui Constantin Teașcă, nici cu ,,Țăranii” lui Dinu Săraru care deși nu aveau școli și diplome știau carte. Cine le verifică actualilor, dosarele personale, cu lux de amănunte nu cu ,,grilă” de evidență, cine stabilește dacă documentele încărcate pe o platformă pentru un concurs sunt reale și originale nu … scanate și ,,parfumate” să dea bine. Am o informație, o iau deocamdată ca zvon, că se practică astfel de mizerii, pentru a ocoli legea sau pentru a nu divulga intențiile ,,prostului”, care dacă nu-i fudul și apoi școlarizat nu rămâne pe ,,soclu“ ! (Promit o investigare și o informare corectă a acestui ,,zvon” !).
În acest ,,Paradis” au apărut familiile celebre, nu înainte de căsătorie, ci după ! Ajunge el sau ea de cele mai multe ori, ea – depinde și de dotarea primită de la Mama Natură – pe funcție și în una două legislaturi (politice evident) îl vezi și pe el (ea) ridicați la rang de … ,,sculă” iar în jurul lor manele de genul … ,,să trăiți șefu’ ” ! Un bun prieten mi-a prezentat mai multe cazuri concrete, de pe plaiurile argeșene, chiar cu școlarizare post-funcție la Mioveni, Jilava, Chilia (nu cursuri de pregătire, pe la mare, pentru bugetarii dornici de cultură !). A făcut alergie la prostie, s-a dedicat luptei pentru eradicarea acesteia, a fost marginalizat și i s-a dat dreptul la … tăcere. Pe CV-ul său și-a trecut un motto (Sunt un om ca fiecare / Merg din când în GÂND la mare / Nu-mi doresc lapte și miere / Dar nici PROȘTII la … putere!).
Din respect pentru ,,omul bun și pomul copt”, pentru istoria acestui popor, promit că acestor caricaturi, deviații ale naturii participante la concursul ,,Cel mai prost dintre proști” nu le vom oferi, nici la licitație, doza necesară de …

ANTIVIRUS

P.S. Acest paradis este periodic vizitat de liderii vecinilor noștri de la vest fără să-i deranjăm nici cu o … gogoașă !

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

3,756FaniÎmi place
98AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI