20.9 C
Pitești
10 aug. 2022
spot_img

Pandemie sau (și) război

În această vară a contrastelor primesc, de la un prieten, un mesaj al cărui conținut „Ce repede te uită omul atunci când nu mai are nevoie de tine!”, îl cunoșteam din copilărie, de la bunicii mei sub forma „Ești în treabă, toți te-ntreabă!”. Nu i-am cerut explicații sau amănunte dacă făcea trimitere la el, fost – important, actual coleg de table în Cișmigiu cu premierul, sau la mine, ANTIVIRUS – deocamdată șomer dar, „Pas cu pas” îmi reiau activitatea atacând frontal… al șaselea val anunțat de specialiștii în domeniu și confirmat de realitățile ultimelor zile. În această perioadă dintre valul al cincilea și următorul mi-am permis o investigație sociologică – sondaj de opinie cu o întrebare capcană – Pandemia sau războiul? Am evitat conjuncția ,,și” deoarece nu-mi plac catastrofele, deși au fost persoane care au introdus-o în dialog și în derularea, respectiv motivarea răspunsului. Au fost mai multe interpretări, analize și răspunsuri, fără a face o statistică sau a prezenta procente cu numere fracționare raportate la persoane așa cum o face „rătăcitul” de la Educație referindu-se la copii. La interpretarea expresiei „Ce preferați, pandemia sau războiul?”, cei mai mulți au sugerat războiul pentru că în pandemie victimele nu sunt selectate după funcții, grade, epoleți și există posibilitatea, în situație de conflict a „eliminării” celor care au început să-și construiască monumente, fiindu-le teamă de posteritate. Cealaltă interpretare „Ce va fi, pandemie sau război?”, răspunsul a fost, ca la ultimul congres al liberalilor – unanim, „și-și”! Iar această certitudine – a vremurilor grele care se întrevăd la orizontul apropiat arată că omenirea nu a învățat nimic din lecțiile istoriei, că politica de expansiune a marilor puteri rămâne un deziderat, „Divide et Impera” este nu numai un principiu de stat, ci chiar o politică internă a unor guverne (nu doar o metodă de elaborare a algoritmilor), iar promovarea prostiei, incompetenței, a persoanelor compromise, ușor șantajabile pare o tendință europeană.
Prezentam în „Minciuna-i tot cu regele la masă” o analiză argumentată raportată la evoluția euro-dolar, spunând cum, prin actuala politică americană, dolarul va domina finanțele mondiale, fratele său vitreg – euro, eșuând prin ruinele Kievului. Nu mă așteptam ca evenimentele să aibă o desfășurare atât de rapidă, finalul fiind cel scontat.
Omul a distrus cel mai frumos dar colectiv dat de Dumnezeu – Planeta! Războiul este în Ucraina, iar focul s-a declanșat în Peninsula Iberică, foametea în Africa, revoltele în Asia, guvernele cad, precum muștele stropite cu insecticid, în inima Europei. Dar nimeni nu face nimic pentru pace, pentru planetă. Cursa înarmărilor continuă într-un ritm diabolic, iar tragediile produse de dezastrele naturale (provocate de om) sunt mai mari decât cele produse de război sau viruși. Sunt defrișate pădurile, intimidate organele statului, umiliți oamenii de cultură de niște „șopârlițe” care n-au pus mâna pe o carte, ci doar au furat, mințit sau speculat, seceta… ,,a ucis orice boare de vânt…”, irigațiile promise sunt doar în cărțile din vechile biblioteci unde nu pătrunde aroganța „analfabeților funcționali” chiar puși pe… funcții. Decalogul lui Ceaușescu (o haină în plus, mai puțin iluminat stradal, raționalizare etc.) este pe masa U.E., sugerându-ne cum să-l aplicăm. Câtă ipocrizie, nesimțire și prostie la niște „europeni” aleși pe… liste. Acestora nu le putem garanta doza de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

3,756FaniÎmi place
98AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI