22 C
Pitești
10 aug. 2022
spot_img

Oul sau găina? Cocoșul!

Nu întâmplător m-am oprit la acest paradox, la această dilemă care poate să fie folosită în justificarea și abordarea multor acțiuni ale vieții contemporane, cele mai multe fără logică sau sens. Schimbările majore din natură au avut repercusiuni, în mod deosebit, asupra faunei, cu mutații genetice necontrolate de oamenii de știință. Și în politică au loc aceste schimbări – sunt mai mulți ,,cocoși” decât găini, care cântă de dimineața până seara, lăudându-se, fiecare în gama lui, că a fecundat oul de aur ce încă nu a apărut. Și când cocoșii autohtoni nu au rezultatele așteptate (mulți încă mai cred că dacă nu ar exista cocoșul, găina nu ar face ou – copilării, normal) sunt aduși de la fermele centrale sau ,,preparați” în incubator alți prevestitori ai… zorilor de ziuă!

Am urmărit cu multă atenție ,,chinurile” (și găina se chinuie când… se ouă), din ultimii ani din interiorul liberalilor, demagogia aruncată pe piață (piețele pentru păsări sunt încă închise din cauza covidului) pentru simpatizanți și praful în… ochii alegătorului.
După retragerea, încă neînțeleasă – neclară a lui Crin Antonescu – lider autentic cu ,,vorbele la purtător” au apărut cocoșii (nu cocoșeii!) – unul cu nume apropiat rasei – Gât golaș de Transilvania, plin de aroganță, tupeu, sigur că Brătienii au creat partidul pentru el și doar el reprezintă partidul; a urmat, așa zisul ,,Fiu rătăcitor” – dar nu este bine spus, adus din incubatoarele americane, care nu te școlește până nu te izolează, pentru dezinsecție, într-o unitate specială, păzită de yankei – ca fiind rezerva de cadre pentru mapamond! Comedia continuă – ,,De ce bat clopotele, Mitică ?” – românească, nu ,,Pentru cine bat clopotele – Hemingway” – pentru că, generalul – apolitic toată viața, în cele câteva zile de pensie – fără obligații, a studiat Istoria liberalismului și a hotărât că va servi doar… ,,trei într-unul” – pensionar, prim-ministru și președinte de partid, cu doctoratul securizat mai ceva decât flancul estic al alianței Nord-Atlantice!

Am avut posibilitatea – vacanță, caniculă, concediu – să reiau și să aprofundez Istoria liberalismului din Romania, contribuția liderilor săi la realizarea României moderne, puritatea ideilor și sinceritatea echipei. Mai avem liberali, mai există liberalism? După structură și componența actuală răspunsul este: sigur nu! Liberalismul a dispărut încet de la plecarea lui Câmpeanu (Radu, cu ,,â” și nu cu ,,i” – cel din ou de struț), Quintus, Patriciu, Cataramă, Nicolai, Weber și normal Tăriceanu. Actualii – o turmă de ,,păsări”, ce se vor rare, fiind doar moțate din rasa celor care cântă dar nu fac ouă ci doar… gălăgie. Era, până mai acum câteva luni, în echipa de conducere , o ,,găină” din rasa Sussex, venită de la PDL (!) care se ocupa de Ministerul Muncii, deci implicit de pensii, care cânta în fiecare zi cum trebuie revăzute mii de dosare de pensie, cum va fi dată o nouă lege a pensiilor (un refren pentru toate ,,cotcodăcitoarele” care ajung acolo) fără a face ceva în acest sens, fără să cunoască cine a fost mai întâi – contributorul la pensie sau pensionarul! (A venit unul care ne vorbește – chiar plânge, de seniori, bunici – parcă dacă ești pensionar trebuie să fii și bunic! Cap pătrat cu… șase colțuri!). Cunosc bunici care nu sunt pensionari și pensionari care nu sunt bunici!
Dilema a fost analizată de la Platon și Aristotel până în zilele noastre și rămâne un laitmotiv pentru ocupanții de funcții (de încredere), când nu știu să rezolve problemele pentru care au fost declarați reușiți la… concursurile de împrejurări.

Dacă Dumnezeu a creat găina ca să facă oul pentru perpetuarea speciei, Charles Darwin în Originea Speciilor – Evoluția Speciilor, arată că păsările au evoluat din reptile (acestea din batracieni…), iar reptilele se înmulțesc prin ouă, deci…! Dar selecția naturală nu se aplică în politică, aici este vorba de… cântat, omoplați, fesieri, ,,planetare”, imoralitate și tupeu.
Și cum păsările din curte (nu cele de la Curtea Regelui) sunt purtătoare de virus (viruși), până la alegerile viitoare (sper, anticipate) le distribuim, prin firmele care se ocupă de externalizarea serviciilor, doza de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

3,756FaniÎmi place
98AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI