22.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Operații în premieră la Spitalul Județean

Operații în premieră la Spitalul Județean

Încă o premieră la nivel național pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești. Așa după cum v-am amunțat, sâmbătă, 29 aprilie, Spitalul Județean a mai bifat o premieră medicală. Este vorba despre doi pacienți care au beneficiat de proceduri de ablație cu radiofrecvență a nodulilor tiroidieni.

Astfel de intervenții s-au realizat pentru prima dată într-un spital de stat din România, la Pitești. Pacienții din județele Olt și Argeș, care au beneficiat de aceste interventii cu rezultate remarcabile, nu au rămas spitalizați.

Tot ieri, în săli ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean au fost efectuate alte trei intervenții. Acestea au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical, intervenții realizate pentru prima dată în țara noastră tot la Pitești, în cadrul Spitalului Județean, la finele anului trecut, sau extirparea glandei tiroide în manieră clasică, printr-o tehnică minim invazivă. Pacienții urmează să fie externați în cursul zilei de astăzi, 30 aprilie.

Echipa operatorie a fost formată din chirurgii Sandu Ionuț, Olariu Dan și Bidivenciu Daniel, anestezia fiind asigurată de dr. Negricioiu Alina.

Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției, pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secțiilor, fără de care astfel de intervenții nu ar fi posibile.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press aprilie 30, 2023 Operații în premieră la Spitalul Județean Încă o premieră la nivel național pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești. Așa după cum v-am amunțat, sâmbătă, 29 aprilie, Spitalul Județean a mai bifat o premieră medicală. Este vorba despre doi pacienți care au beneficiat de proceduri de ablație cu radiofrecvență a nodulilor… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI