Aveți nevoie de 4 dovlecei, 120 g parmezan ras, 180 g smântână, sare și usturoi (după gust.)
Spălăm dovleceii, tăiem în rondele de 1,5 cm grosime. Amestecăm smântâna cu usturoiul pisat și sare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm rondelele în tavă. Le ungem cu smântâna amestecată cu usturoi. Presărăm parmezan deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Deasupra mai putem pune mărar sau pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!
- Dovleceii se recomandă persoanelor ce suferă de colecistită, hepatită, colite cronice, ateroscleroză, afecțiuni biliare, pielonefrite şi nefrite cronice. Dovleceii sunt indicaţi, de asemenea, în problemele cardiovasculare.
- Dovleceii conțin o cantitate mare de potasiu și magneziu, care alimentează muşchiul cardiac. Proprietăţile sângelui sunt ameliorate de fier, ce sporeşte nivelul de oxigen în sânge și datorită acestui fapt organismul poate suporta mai multe presiuni.
- Dovleceii conțin 90% de apă.
- Dovleceii elimină surplusul de lichid din organism. Antioxidanții ajută în lupta cu îmbătrînirea, dar nu trebuie prelucrați termic.
- Dovleceii detoxifică ficatul, ajută în cazul problemelor biliare, în cazul colecistitei.
Toate microelementele necesare pentru diabetici se găsesc în dovlecei, chiar şi
zahărul natural. La întrebuințarea regulată a dovleceilor, aceştia purifică articulațiile și elimină sărurile din organism. Această
legumă este cea mai benefică pentru sânge.