38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

O lecţie şi mult adevăr!

O lecţie şi mult adevăr!

Sunt încă conectat la evenimentul din 9 iunie a.c. – alegerile locale și europarlamentare, prin grija primăriței ,,model european”, cu nume franțuzesc (doar nume și tupeu?) care confundă oamenii cu șobolanii, arătând dispreț atât față de membrii comisiilor de vot, cât și față de alegători. Cu ,,disprețul” ne întâlnim la toți politicienii, dar parcă această doamnă ,,emană” numai ură și răutate, uitând culpa de acum patru ani. Poate are dreptate, dar nouă, muritorilor de rând, ni se sugerează, când avem dreptate, să ne adresăm, fără zgomot, instituțiilor statului.

Aceste alegeri au fost precedate și marcate de multe ,,evenimente”, de trădări și atacuri la persoană, de ,,invective” transpuse în ,,foiletoane populare”. Am asistat la cea mai mizerabilă exprimare a unor indivizi lipsiți de caracter și cu multă aroganţă, am descoperit ,,psihologii” care nu au fost prezentate în lucrările de specialitate, am constatat, cu mult regret, că nu grija față de comunități, popor sau țară îi ,,îndeamnă la luptă”, ci doar avantajele funcției și dorința de putere. Au apărut ,,avortonii politici” cu pretenții, dotați doar cu nesimțire, care dau din coate pentru a prinde locurile din față, plagiatorii de profesie cu drept de veto împotriva democraţiei şi a bunului simţ….

O coaliție a nepăsării

Mă așteptam ca ,,pompoasa” lozincă folosită zilnic de ,,cavalerii” Cotrocenilor – o coaliție pentru stabilitate (!) să capete legitimitate în viața socială, iar aceștia, ,,nașii de cununie” – cei doi ,,C” (nu K) să demonstreze că-i interesează, cu adevărat, românii (cât fals în exprimările lor) și nu interesele lor meschine (funcții și ranguri) sau cele ale ,,tânărului pensionar” de Sibiu.

Bâlbele și strategia pentru capitală au demonstrat că nu ,,cucerirea” acesteia se dorea, sau rezolvarea problemelor cetățenilor, ci ,,detronarea” actualului primar. Bucureştenii au dat o lecţie acestor ,,executanţi” apăruţi în istorie ca două comete din necunoscutul univers. Existenţa listelor comune la europarlamentare sau în unele zone din ţară a reprezentat ajutorul ,,de frate” pe care social-democratul i l-a dat liberalului în devenire. Consider şi cred cu tărie că dacă această coaliţie era interesată de soarta românilor, ea şi-ar fi simţit prezenţa, în mod deosebit, în zonele unde aceştia sunt minoritari. Un exemplu elocvent al nepăsării şi ignorării problemelor românilor îl reprezintă oraşul Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, unde populaţia cu ,,inimă de român” reprezintă 20% din cea a localităţii, iar cele 21 de locuri de consilier au fost obţinute – toate – de… UDMR. Dacă această aşa-zisă coaliţie ar fi existat şi acţionat, cum ,,lălăie” liderii ei, cel puţin un consilier ar fi fost român (PSD-4,8%; PNL-3,28%), după redistribuire, chiar doi. Este clar că ,,găştile” politice şi ,,trompetiştii” afiliaţi sau închiriaţi au alte interese, pe care instituţiile statului nu le gestionează dar, prin pasivitate și indiferență, le încurajează.

Sunt multe observații și concluzii ce se pot desprinde din acest maraton electoral:
– Prefectul, ,,Primul” om al județului, pierde lamentabil la ,,întâlnirea” cu cetățenii, semn că nu se ridică la nivelul acestora;
– Al Doilea om în Ministerul Educației, cel care stabilește ,,drumul luminos” al învățământului, este umilit, în fieful său din județul vecin, tot de alegătorii care nu mai au încredere în vorbe;
– Deputatul pesedist filmat la hotel în timp ce… ,,sforăia” s-a întors să ,,pescuiască” la primăria care l-a consacrat, însoțit și mângâiat de foștii săi contestatari, liberalii;
– Apariția celebrului cuplu ,,Jenica & Lavinia” (Din ciclul ,,Femei celebre şi fatale”) în competiția electorală, ,,cuplu” educat în spirit liberal, lângă vila Florica, timp de 4 ani, care a primit replica… ,,Fosta-i lele cât ai fost”, tot de la alegători;
– Doamna „fostă” la cultură i-a dat ,,dezlegare” primarului de la Mioveni, actualul liberal, fost social-democrat (dacă a fost) să interpreteze, în faţa cetăţenilor, melodia ,,Puşca şi cureaua lată”, după care şi-a dat demisia de onoare!

Am putea scrie un roman, însă tot nimic nu se schimbă, atât în mentalitate, cât și în organizare. Un lucru este cert – omul sfințește locul, dar prin devotament, caracter, implicare și sinceritate, nu prin Facebook cu imagini și mesaje obositoare, stresante, care ,,fardează” realitatea.

Până și-or reveni din ,,beția” bucuriei sau insuccesului, le asigurăm necesarul de…

ANTIVIRUS

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site