18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

O firmă din Pitești contestă în instanță Programul Casa Verde Fotovoltaice

O firmă din Pitești contestă în instanță Programul Casa Verde Fotovoltaice. „Aceasta a fost respinsă de AFM pentru că nu a depus un atestat. Firma spune că are documentul, dar nu s-a încărcat corect în platforma AFM. Programul a fost suspendat deja de Curtea de Apel Oradea, ca urmare a unui proces cu o firmă din Oradea”, scrie economedia.ro

Programul Casa Verde Fotovoltaice se confruntă cu noi probleme în instanță, după ce o altă firmă din cele respinse de Administrația Fondului pentru Mediul a dat instituția în judecată. De data aceasta este vorba de o firmă din județul Argeș, Network Connections Project SRL din Pitești. Firma respectivă spune că vina pentru această situație aparține platformei AFM prin care s-a făcut comunicarea și s-au trimis documentele solicitate. Mai exact, administratorul firmei, Gheorghe Dovlecel, a explicat că atunci când a vrut să încarce în platformă răspunsul pentru AFM conform căruia deține Atestatul de tip C1A, precum și atestatul respectiv, nu s-a încărcat decât răspunsul, nu și documentul solicitat.

Network Connections Project SRL din Pitești încearcă astfel să fie reprimită în program, după ce s-a regăsit pe o listă cu alți 95 de instalatori respinși, iar în dreptul său scria: “Motiv respingere: Nu au fost transmise documentele solicitate în etapa de remediere, respectiv nu s-a transmis Atestatul de tip C1A, nefăcându-se dovada faptului ca sunt îndeplinite condițiile privitoare la competențele de tip B, conform art. 11 alin. 1, lit. i) din ghidul de finanțare.”

Firma din Pitești a deschis două procese în urmă cu o lună la Tribunalul Argeș: unul pentru suspendarea deciziei inițiale prin care a fost respinsă înscrierea firmei în program pentru că i-ar fi lipsit un anume tip de certificat, și al doilea pentru anularea deciziei AFM, prin care i-a fost respinsă și contestația la eliminarea din program. În același timp, avocații firmei argeșene au cerut oprirea programului Casa Verde până la reprimirea în program a firmei eliminate de AFM.

“Noi am explicat faptul că avem Atestatul C1A, dar nu s-a atașat fișierul și când ne-am regăsit pe lista instalatorilor respinși, am făcut contestație și am invocat faptul că nu s-a putut atașa acel document. AFM-ul a considerat că motivul respingerii rămâne întemeiat și ne-a respins și contestația, fapt pentru care a trebuit să facem acțiune în instanță și am depus la Tribunalul Argeș două acțiuni. Una pentru întreruperea procedurii și una pentru acceptarea noastră în program.”, a explicat Gheorghe Dovlecel.

El spune că AFM-ul a primit în scris explicații că deține atestatul, dar fișierul cu atestatul C1A nu s-a mai încărcat.

“Au știut că există, că le-am scris că-l avem, dar nu l-au avut efectiv. Acuma, putea fi regăsit și-n lista ANRE, care e publică. Dacă se dorea, putea să se accepte contestația. S-a dorit încărcarea a două documente, iar cei de la AFM au văzut că am vrut să încărcăm două documente. Asta constat eu din înscrisurile depuse de ei la instanță. Adică și ei știau că urmează să fie încărcate două documente, dar nu s-a încărcat decât unul.”

CITEȘTE MAI MULT PE economedia.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site