13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

O elevă din Câmpulung, locul I la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice

Daria Ștefania Oncioiu, elevă în clasa a XI-a N la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a obținut premiul I la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, limba italiană. În urma acestui rezultat va merge fără examen la orice facultate vrea, bineînțeles fără taxe, fiind vorbitoare de limbă italiană.


Chiar dacă la colegiul din Câmpulung nu există catedră de limba italiană, Daria a reușit să obțină primul loc pe țară la această materie. A trăit în Italia timp de 11 ani, fiind plecată de când avea 6 ani, însă, după cum a mărturisit, tot a avut foarte mult de muncă, mai ales pe partea de gramatică.
„Am reuşit să obţin acest loc pentru că m-au susţinut şi îndrumat doamna Scărlătescu Roxana, doamna director Magdalena Dorcioman şi nu în ultimul rând familia mea. A fost o experienţă foarte frumoasă, am avut oportunitatea de a forma noi prietenii. Sunt mândră de reuşita mea. (….) La Olimpiadă a fost destul de greu şi m-am pregătit mult pentru acest concurs”, a spus Daria Ştefania Oncioiu.
Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, limba italiană s-a organizat în perioada 26 – 30 aprilie, la Târgu Jiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI