4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Nu uitați de Întâlnirea Fiilor Satului la Cocu

Nu uitați de Întâlnirea Fiilor Satului la Cocu

Sâmbătă e sărbătoare în comuna Cocu din Argeș. Fiii satului, dar și prietenii acestora, se întâlnesc la biserica din Cocu Deal. Așa cum v-am mai informat, va fi o întâlnire de suflet inițiată de preotul paroh Marin Mateescu.

La evenimentul care va avea loc mâine, au fost invitați să cânte câteva piese cu iz bisericesc dar și prelucrări folclorice, artiștii de la Corala bărbătească „Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești, dirijată de prof. Silviu Deaconescu.

Așadar, sâmbătă, 30 septembrie, ora 17.00, așezarea argeșeană Cocu îmbracă straie de sărbătoare. Vin acasă fiii satelor la „Întâlnirea Fiilor Satului”. Îi cheamă glasul pământului, al locurilor unde au copilărit.

Preotul Mateescu spune că „cei care vor veni sâmbătă acasă vor găsi o biserică veche ce datează de la 1892, dar total restaurată.
Este o biserică pe care mai ieri o numeam <bisericuță>, însă, o fiică a satului a numit-o <catedrală>.

„După ce vocile membrilor Coralei Kiriac din Pitești se vor face auzite și după ce cei prezenți vor spune câteva cuvinte, ne vom așeza cu toții la masă, masa bucuriei și a regăsirii, masa poate pentru mulți a reîntâlnirii” mai spune, cu modestie, slujitorul lăcașului de cult. Sigur, vor mai fi și alte surprize, dar le vom dezvălui după evenimentul de sâmbătă. Și, da. Acesta va fi perpetuat, iar de la an la an va fi mai atrăgător.

Constantin PAŞOL​ / Radio România

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI