8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Nu doar… sufertașul, ci și resetarea sistemului de învățământ!

Nu doar… sufertașul, ci și resetarea sistemului de învățământ!

Este iminentă propunerea guvernanților, pentru stingerea conflictului din educație, ca fiecare grevist (nu este valabilă pentru sabotorii protestului) să primească cadou un „sufertaș cu trei compartimente” care va fi umplut, bisăptămânal, cu meniul zilei, de la cantina parlamentului, în semn de solidaritate cu aceștia.

Scriu aceste rânduri cu câteva ore înaintea unei noi întâlniri dintre ,,negociatorii” guvernului și reprezentanții profesorilor, ultima ofertă a coaliției fiind de 1000 lei brut (brut ca să amețească auditoriul, pe neștiutori – vai, câți bani!). Nu cunosc dacă propunerea a venit de la ,,străjerii” lui Ciolacu sau ,,soldații” lui Ciucă, dar vom afla mai multe când greva se va încheia! Parcă „papioniștii” nu erau pentru uniformizare și unanimități sociale, ci pentru o ierarhizare socială, morală și etică pe care au abandonat-o, odată cu dispariția conceptului liberal și înlocuirea acestuia de către „lupii tineri” – urmașii lui Radu Câmpeanu, cu ceea ce au reținut de la ora de istorie – ,,După mine, potopul”!

Legea salarizării între prostie și șmecherie

Cine a urmărit intervențiile „chiriașilor” din Palatul Victoria a putut constata, cu multă ușurință, că cei mai mulți erau „purtători de vorbe” fără a avea capacitatea intelectuală și informațională să dezvolte subiectul adus în discuție, din propria inițiativă – Legea salarizării unitare! Nu putem mări salariile cadrelor didactice din cauză că li s-a aplicat această lege ajungându-se la închiderea grilei! (Afirmație manipulatoare și eventual, pentru proști).

Legea respectivă – 2017 și-a produs efectul într-o perioadă când nu se vorbea de inflație, de puterea de cumpărare, de echilibrul social, ci doar de stabilitate. Acești băieți au gestionat și catalizat, poate din nepricepere, depreciere alarmantă a monedei naționale, o rată a inflației cu mult peste media europeană, anulând o parte din veniturile populației, dar lăudându-se că au colectat bani la buget! (un alt neadevăr). Au neglijat, în totalitate problemele școlii și ale oamenilor săi, l-au lăsat pe neprofesionistul Cîmpeanu (Sorin) să-și facă de cap, ,,castrând” și eliminând ultimele lucruri bune din sistem și au dat gir unei Legi a Educației doar pentru liniștea președintelui și nu pentru viitorul națiunii.

Am întâlnit câțiva directori de nota zece! Mulți sunt deja corigenți și repetenți!

La mitingul de la Pitești am întâlnit câțiva directori (șase am văzut eu) în fruntea colegilor, solicitând nu doar ,,mămăligă și sarmale”, ci resetarea sistemului începând cu oamenii din ministere și coborând până la unitatea de bază – școala, unde au rămas pitiți directorii incompetenți, lași și egoiști, motivând că… nu au voie să facă grevă! Hai, bre, ce ,,șopârlică” le aruncați colegilor! Dar dacă guvernanții oferă, pentru sufertaș, ciolan, sunteți primii la laude și la înfulecat! Dacă vă interesează problemele școlii, ale elevilor, stresul părinților, vă puteți depune mandatul (nu o să plângă nimeni pentru chiulangi și manipulatori) și veniți în fața colegilor. Ei vă vor aprecia, nu ,,Adeziunea” de la… partid.

Devin prioritare elementele de structură educațională – demnitatea profesorilor, respectarea profesionalismului acestora (unde este cazul), eliminarea balastului din disciplinele de învățământ, „cenzurarea” intrării în sistem a celor refulați de societate, colaborarea, nu subordonarea, eficientă cu părinții și comunitatea locală.

6 – 1! Poartă-n casă!

Școală înseamnă și Cluburi școlare sau Palate ale copiilor, unde cei interesați și dotați își pot pune în valoare calitățile în diferite domenii – artistic, sportiv, tehnic. Nu sunt un nostalgic, dar când auzi de Valencia, Real Madrid, Panatinaikos, Nottingham Forest te duce imediat gândul la FC Argeș, la o echipă ,,get-beget” românească, cu fotbaliști trecuți prin școala românească, când sentimentul de patriotism nu era banalizat, iar afacerile erau mai puțin importante. Astăzi, când vin echipe din Voluntari sau Târgu Mureș cu nume greu de pronunțat dar cu foarte mulți români în echipă și te umilesc în „patria lui Dobrin”, ești tentat, pe drept cuvânt, să te întrebi – cine este în teren? Niște angajați (li se spunea mercenari pe vremea lui Spartacus) aduși ca efect al „globalizării” și liberalizării dreptului de proprietate asupra ființei umane, inclusiv afaceri murdare, neecologizate încă!
Dacă echipa va fi înscrisă la campionatul de table sponsorizăm și noi, fără să-i neglijăm pe neputincioșii din guvern, cu minimul necesar de…

ANTIVIRUS

P.S. Ieri, președintele acuza profesorii că blochează examenele unei ,,generații”! Vai, domnule profesor, am înțeles de ce nu sunteți în grevă – nu ați găsit încă în dicționar noțiunea de… generație!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI