-0.7 C
Pitești
19 ian. 2022
spot_img

Nici cal, nici măgar ! Poate doar… catâr !

Tot mai multe surse indică faptul că acea ,,căsătorie din interes” ar putea avea totuși loc, la insistența ,,nașului mare” pe care, subit, îl frământă problemele sociale, în mod deosebit pensiile și alocațiile, despre care până acum nu avea cunoștință. Da, nașul mare vrea un ,,fin” – un guvern al meu, cum ii place să privatizeze, în interes personal, instituțiile statului, ca după botez să plece liniștit în vacanța de sărbători.
De câteva săptămâni se lucrează la programul de guvernare ca și cum toate neînțelegerile au fost rezolvate, PNL-ul s-a tratat de ,,ciuma roșie” iar PSD promite o guvernare de catifea împreună cu adversarii lor. Va fi acceptată varianta ca primul ministru să fie ,,rotit”, după un anumit timp (pentru merite deosebite) funcția fiind atribuită celuilalt competitor. Partidul care nu are premierul ia ministerele … de forță ! Printr-o logică elementară când se rotește premierul se schimbă și atribuirea ministerelor de forță, deci se schimbă configurația guvernului ! Nu ni se spune dacă aceasta înseamnă remaniere, reașezare, înțelegere, constituție modernă. Ce guvern va fi, de stânga sau de dreapta ? Acesta preia ,,ADN-ul” premierului sau nici de stânga, nici de dreapta, ci o nouă orientare – un produs rezultat prin încrucișarea a două cabaline, pentru care nu va răspunde nimeni. Iar dacă catârul, rezultatul încrucișării, va reuși să care povara lăsată moștenire de guvernele anterioare, atunci meritul va fi al ,,nașului”. În caz contrar se va bate șaua, ca să priceapă iapa pentru că măgarul, oricum nu înțelege ce s-a întâmplat.
Acest guvern, un Făt Frumos al zilelor noastre, nu va avea viață lungă, dar nu din cauza virusului ci din cauza orgoliilor și infatuării nuntașilor care până mai ieri erau într-un război mai rece decât cel dintre China și SUA, iar acum au ieșit la promenadă etalându-și papioanele și intonând din Aida lui Verdi.
Cine a urmărit propunerile făcute pentru diferite ministere poate constata că jumătate dintre membrii guvernului demis vor face parte din noul guvern (demiși, dar nu învinși) deci nu vom putea vorbi sau nu vom putea aștepta competență și performanță de la acești indivizi. Amicul meu are un fix cu ministrul educației, un personaj care a reușit să bulverseze întreaga populație școlară și pe părinții acestora cu bâlbâielile legate de scenarii, incidență, teste din salivă. Parafrazând o glumă a zilelor noastre – ,,Din ce îți dă mâine test? Din salivă! răspunde copilul” – aș putea spune că se va da teză din salivă și se va introduce structura testului și la examenele naționale”. După ce au fost achiziționate cu bani mulți și scumpi, testele de salivă nu se mai fac la școală – cartoful fierbinte a fost din nou aruncat Consiliului de administrație al școlii – ci se pot face acasă ! Scuipă mama sau bunica în eprubetă și iese rezultatul negativ pentru binele elevului și liniștea ministrului. Această abordare, plină de tupeu și nesiguranță trebuie să dispară până nu va fi înlocuită saliva cu flegma, după un tratament consistent și eficient cu …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI