3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Nereguli la Spitalul Județean

Nereguli la Spitalul Județean

《 Infiltrații în plafon la Secția Obstretică-Ginecologie, tâmplărie deteriorată care nu mai poate fi dezinfectată, protocol de sterilizare, încălcat

Comisia de control în unitățile spitalicești, constituită prin Ordin de prefect, își continuă activitatea. Sunt verificate în continuare secțiile Spitalului de Urgență Pitești. Mi-au fost transmise de către Direcția de Sănătate Publică mai multe probleme pentru care inspectorii au dat sancțiuni și au cerut să fie luate măsuri.

În secția Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltrații la nivelul plafonului, pe un hol și într-un salon în care sunt cazate lehuze. Au cerut ca locațiile să fie igienizate și au stabilit termen până la sfârșitul aceste luni.

La Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare și a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei.

Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat și nu mai poate fi curățată și dezinfectată.

Tot raportul preliminar al DSP Argeș arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească.
În saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi și sonerie la fiecare pat. Încă se pratică să anunțe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au dat amenzi în valoare de 5500 lei, una dintre ele, unui agent economic care are un spațiu închiriat în incinta spitalului și avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, un pericol clar de producere a unui incendiu.》, transmite Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI