18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Musca la arat

Musca la arat

Chiar că m-am enervat! Nu mai suport atâta nesimțire și mitocănie din partea unor indivizi ce se vor pe funcții prin manipularea electoratului, dezinformându-l, inducându-l în eroare (ca la grădiniță – vezi Ursul păcălit de vulpe!), negând realitățile, precum… Musca la arat (A. Donici): „Spre lauda deșartă/Mulți zic: noi am lucrat,/Când ei lucrează-n faptă/ca musca la arat”.

În această săptămână – Săptămâna patimilor, îmi propusesem să nu folosesc „cura” de ANTIVIRUS și să respect liniștea de care au nevoie toți creștinii pentru a întâmpina Învierea Mântuitorului. De asemenea, pe termen lung, mi-am impus un „silentio stampa” raportat la destoinicul primar al Piteștiului, din respect și apreciere pentru ceea ce face, pentru relația de colaborare cu cetățenii, pentru respectarea cuvântului (lucru rar, în politică), pentru viziune și în mod deosebit pentru că își respectă promisiunile. Sunt convins că nu are nevoie de laudele noastre, deși sunt mulți care o fac – nu dezinteresat, pe care ar trebui să-i tempereze.

„Liniștea” pe care mi-am impus-o a fost „întreruptă” de un prieten care m-a „apelat” să mă întrebe dacă am citit, pe Facebook, o postare de-a dreptul hilară, a unui tip care „visează” să-și transforme numele în renume, confundând cetățenii acestui oraș cu o turmă de… orătănii! Ce spune omul? Că echipa liberală s-a zbătut până i-au „sărit fulgii” să obțină finanțarea pentru așteptatul stadion cu nume de legendă – Nicolae Dobrin, că Ministrul Dezvoltării, încă liberal (Adrian Veștea) a „inițiat” o ședință de guvern la care a cerut tuturor membrilor să voteze această investiție, pentru că, citez „Gentea ar fi rămas doar cu demolarea stadionului…”.

Nu apelez la istoria recentă pentru a-i aminti omului pașii și demersurile oficiale ale conducerii Primăriei Pitești aprobate în ședința Consiliului Local, la care probabil a… lipsit!

Și continuă, sfidând și ignorând realitatea: „… investiția pe care Gentea, fără rușine, se suie pentru capital electoral…”. Poate înțeleg – vorbe grele, de campanie electorală, de la reprezentantul unui partid în cădere liberă, ai căror lideri s-au remarcat prin „plagieri”, trădări și o sete de răzbunare nejustificată, dar cultivată pentru a demonstra că… există.

Apropo de „echipa liberală”, parcă te-a părăsit și a „migrat” la PSD, domnule, chiar la… Gentea în ogradă, nu pentru că au devenit peste noapte de stânga, ci pentru că liberalul de tip Ciucă, Bode, Gorghiu … Coteț nu oferă perspective.

Recitesc, cu multă dezamăgire, intervenția omului care trimitea scrisori (să mă anunți când ai deschis-o…) poate doar să-l concureze pe Eminescu, și mă întreb câți oare am rămas și nu avem nevoie să consultăm un… psihiatru? Citeam într-o publicație americană un studiu sociologic realizat în anii ’80 care concluziona, cu argumente și date, un „adevăr” pe care parcă deja îl trăim: „În secolul următor, peste 85% din populația globului vor fi oameni nebuni, dar nebunii între nebuni nu se vor recunoaște. Va fi o normalitate!”

Oricum vor evolua lucrurile, la Pitești se va construi un stadion modern și nu un… coteț, cum sperau unii. Noi vom urmări cu interes „derapajul” uman și vom asigura doza necesară de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI