19.8 C
Pitești
23 sept. 2023

Mult zgomot pentru nimic

Mult zgomot pentru nimic

Două evenimente socio-politice au ținut trează atenția populației, a analiștilor politici și a observatorilor externi – greva din sistemul de învățământ și ,,rotația” la Palatul Victoria, ambele producând mult ,,zgomot” și, sigur, vor avea aceeași finalitate – nimic. Comedia lui Shakespeare mi-a inspirat titlul, tragedia vremurilor noastre, conținutul.

Profesorii s-au întors în școli iar prin mila doamnei ,,ministrese” încearcă să recupereze ceva din banii pierduți (nu se face recuperare pentru elevi, aceștia sunt deja în vacanță) ci pentru câteva ,,hârtii” devalorizate. Încetând greva (liderii spun că a fost… suspendată – o nouă ,,gogoriță”) ,,s-au făcut” cărțile la Palatul Victoria via Cotroceni prezentând mapamondului o lecție de superficialitate, o sfidare totală a legii și o persiflare a societății românești.

Premierul desemnat, conform unui protocol, care protocol nu se mai respectă deși băieții aceștia – neterminați în tainele învățării insistă să-i zică… protocol (vezi ,,ejectarea” UDMR-ului din guvern) nu poate să numească decât o parte dintre miniștri, ceilalți sunt primiți prin… curierat (la plic). Rămâne de urmărit până unde ajung cu ,,rocada” (trec la prefecți?) și câtă ,,viață” are această echipă acceptată de dragul… ,,protocolului”!

Școala românească – umilită oficial

Umilirea de către politicieni, care vremelnic sunt la putere, a Școlii românești a atins punctul culminant. Am sesizat o indiferență alarmantă a acestora față de revendicările profesorilor – cei care și-au asumat protestul (nu cei care au rămas în școli, pe lângă directori să semneze condica vorbind singuri la… pereți!).

S-a încercat manipularea populației arătând salariile liderilor de sindicat (nerelevante într-o societate normală), banii pe care îi obțin profesorii din meditații (o parte infimă dintre aceștia dau meditații) și eliminarea revendicărilor de tip structură școlară, programe respectiv curriculă. A fost o negociere gen ,,El Zorab” (G. Coșbuc) – ,, – O mie de țechini primești? – O, pașă, cât de darnic ești!”.

Profesorii au fost ,,cumpărați” cu câteva promisiuni (în avantaj au ieșit… negreviștii), nu se va schimba nimic în Școala românească, deciziile rămân în ,,pixul” unui ministru mai mult sau mai puțin ,,cuplat” la pulsul școlii!

Deja, anul școlar următor va avea aceeași structură deși s-a dovedit că nu va duce la progres ci la o vacanță… prelungită! Am gustat gluma unui cetățean școlit în alte timpuri – ,,Am citit România educată! Până la urmă ea… moare!”. Da, a murit, iar incompetenții îi suflă în lumânare ca nu cumva să-și revină! A murit, ca și El-Zorab dar din motive total diferite! Ea din cauza nepăsării incompetenților puși pe funcții, El, (calul) – din dragostea și pasiunea ocrotitorului său. Ea nu va fi niciodată ocrotită ci doar… agresată!

Românii nu vor mai fi umiliți!

În cuvântul de investitură din Parlamentul României noul prim-ministru a prezentat un set amplu de măsuri și acțiuni necesare și de maximă urgență. Este doar discurs de politician sau un program de dezvoltare al țării pentru următorii 20 de ani? L-aș crede dacă ar avea guvernul său dar liberalii și-au trimis ,,uteciștii” în practică, la îndemnul ,,clarvăzătorului” de la Cotroceni.

Rețin o idee pentru care, eu ca cetățean, mi-am sacrificat liniștea și timpul în lupta cu… umilința – ,,Vom face totul ca românii să nu mai fie umiliți în alte țări”! Am o sugestie – să începem din interior. Sper să aveți timp deși mă îndoiesc că veți găsi și sprijinul colegilor – din partid și mai ales din coaliție. Umilința se ,,vindecă“ dar nu la Rafila ci la cele două ministere, dintotdeauna liberale – justiție și interne.

Este bine că și învățământul a rămas tot la liberali, unde ,,milostiva” șefă umblă la ,,Cutia milei” promițând evaluatorilor și supraveghetorilor de la examenele naționale ,,solde” pe măsura inflației. Au vorbit toți, acești viitori miniștri, în frunte cu șeful, de parcă astăzi s-au adunat și au fost ,,unși” iar, până acum a condus… opoziția. Lecție de politică învățată la masteratele pompoase de… securitate națională.

Ultima oră!

Procedura a fost respectată, formalităţile au fost îndeplinite. Noii miniştrii au ajuns, în timp record, la Cotroceni pentru a depune jurământul, faţă de ţară şi popor, în faţa preşedintelui. Doar Alinuţa, cea de la Justiţie (ce vor tremura judecătorii şi procurorii când aceasta li se va adresa punând accentul pe… consoanele ,,dure”) a depus jurământul faţă de… preşedinte! (Vedeţi imaginile… necenzurate)!

Cultura a fost deja înmormântată (se culcase vie dar s-a trezit… moartă) iar Sportul a devenit… Agenţie! (O tempora, o mores!)
Şi noi ne păstrăm obiceiul, deci livrăm necesarul de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI