3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Monumente sau cătușe?

Monumente sau cătușe?

Se vehiculează ideea că pentru cele mai multe achiziții beneficiarul primește sau oferă 10% din valoarea acesteia persoanelor direct implicate în rezolvarea la timp a finanțării. Nu am certitudinea că lucrurile stau așa, ci doar sentimentul că se mai întâmplă, dar nu din calicie sau hoție, ci mai mult din… prostie sau șantaj.

Modernul oraș Mioveni a pierdut (nu cunosc încă toate elementele) o ,,mare” achiziție în domeniul sanitar – o doctoriță care, pentru moment, este evaluată la 300.000 euro (un calcul elementar, dacă 10% mergeau la… angajator). Avem nevoie de informații suplimentare referitoare la persoana purtătoare de… Jurământul lui Hipocrate – vârsta, specializarea, vechime în sistem, când a mers în audiență (sau cine și cum a introdus-o în biroul primarului), dacă este înregistrată cu CI/BI la poarta instituției, cum a avut loc dialogul (ea a oferit sau primarul avea ,,mercurialul” pe masă) și multe alte aspecte ale acțiunii raportată la cauză. Se poate verifica dacă postul respectiv fusese scos la concurs – de primărie (?), de minister, de… DNA sau alte instituții specializate în domeniu.

Nu-l apăr pe primarul de la Mioveni (încă primar când scriu, s-ar putea ca prefectul să se grăbească și el… ca și colegii din PSD (!)) dar nu pot sa nu apreciez dezvoltarea orașului și legăturile interumane ale acestuia cu populația. Nu zâmbește, pare un om rău, rece, taciturn, dar a construit și organizat modern viața unei comunități. De ce s-a supărat doamna – cică medic, de a ajuns să reclame la DNA, în loc să meargă la bibliotecă, să mai citească și să-și prezinte competențele în fața comisiilor de examen? Cum poate un medic, un profesor, un intelectual (mai există intelectuali?) să ocupe o funcție prin mită sau alte compromisuri și apoi să-și etaleze prostia în fața oamenilor, cei mai mulți încă cu bun simț, respect și ,,ceva” carte? Mai ales că tatăl doctoriței e „șef de instituție”? Și știe precis cum merge treaba cu angajările la stat. De ce a dat mită acesta? Trebuie cercetat și el pentru „dare de mită”. Spune avocata primarului că denunțătorul era o persoană care se cunoaște cu primarul de 30 de ani!

,,Noul” PSD – grăbit sau orbit?

Nu semnase încă primarul ales al Miovenilor procesul verbal de percheziție și respectiv constatare la sediul DNA-ului că ,,prietenii” și ,,colegii” lui din PSD au pus de ședință – nu să-l apere sau să-l sprijine (prezumția de nevinovăție), ci să-l excludă (peste 4 zile se împlineau 25 de ani de muncă în partid – 10.X.1998). Unde erau (în ce partide sau pe ce coclauri) acești ,,justițiari” politici care nu au așteptat câteva zile să vadă și poziția apărătorului, respectiv a unui judecător? NOUL PSD se ,,construiește” fără sentimente, fără lacrimi și într-o… stânsă colaborare cu… partenerul de coaliție – liberalii, mai respectați decât truditorii din partid. Se pare că promisiunea președintei PNL Argeș de a schimba structura politică a județului, actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu, are sprijin și acoperire. Oare este străină de… ce se întâmplă în acest județ sau ,,construiește” fără să facă zgomot? Și nimeni nu întreabă…

,,Pentru cine bat clopotele…” de la Catedrala din Mioveni – pentru PSD (funest) sau pentru PNL a… victorie. Miroase a lașitate sau trădare (?) – va hotărî electoratul. Dar, până și urmașii oilor știu că toată viața se feresc de lupi, dar în final le mănâncă prietenul lor, ciobanul! (Vezi și… turma de la Vaslui).

Acest medic (dacă într-adevăr este medic) va mai interacționa cu oamenii, cu pacienții? Cine mai are încredere în astfel de ,,salvatori” ai unor interese ascunse? Da, nu se mai fac monumente, dar sigur se reface rezerva de… ,,zale”!

Cât de mult s-au mândrit liderii PSD cu modernul spital din Mioveni și câtă invidie s-a adunat! Mai ,,sănătos” pentru Georgescu era să nu constuiască un spital, ci doar să extindă… cimitirul, sau să doneze ,,edificiului” justiției un ghem de sârmă ghimpată.

Nu putem oferi nici cea mai mică protecție nici măcar cu renumitul…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI