7.3 C
Pitești
20 mai 2025

Mobilitate Erasmus+ în Slovacia: o nouă experiență

Proiectul Erasmus+ cu titlul Educație ecologică și de protecție a mediului în context european!, Nr.2021-1-RO01-KA220-SCH-000035907, a avut a doua întâlnire la Bratislava, Slovacia. Profesori și elevi din toate țările partenere (România, Slovacia, Grecia, Turcia și Bulgaria) au participat în perioada 05-09 decembrie la mobilitatea organizată la școala parteneră din Bratislava, capitala Slovaciei. Din echipa României, au participat 4 elevi și 3 profesori de la Liceul Tehnologic Costești.

Tema mobilității, Risipa alimentară, a fost analizată și discutată la nivelul fiecărei școli partenere, prin intermediul unui formular Google, completat înaintea mobilității de către un grup reprezentativ de elevi din fiecare școală.

Pentru început, un atelier online a descris informațiile despre risipa alimentară. Chestionarul inițial a evidențiat cunoștințele tuturor participanților legate de subiectul în discuție, iar prezentarea ulterioară a pus în ordine informațiile pe care le aveau inițial și informațiile acumulate.

Campanie de reducere a risipei alimentare

Rezultatele analizei au fost prezentate într-un workshop și apoi fiecare grup mixt de studenți a creat o campanie de reducere a risipei alimentare, venind cu propuneri rezonabile, posibile și realizabile. Tot în echipe, elevii au prezentat campania planificată și au discutat oportunitatea soluțiilor propuse.

Vizita școlii s-a transformat într-un circuit între mai multe ateliere susținut de elevii gazdă care și-au arătat abilitățile în pregătirea băuturilor, decorarea prăjiturilor, punerea mesei. Oaspeții au fost invitați să participe la ateliere și să facă tot posibilul pentru a îndeplini activitățile prezentate.

Folosirea utilă a resturilor alimentare

O altă activitate care reduce risipa alimentară prin folosirea resturilor de alimente și legume a fost vopsirea hainelor. Într-un atelier practic, toți elevii și profesorii au vopsit șosete albe, folosind resturi de mâncare, flori uscate, semințe colorate și condimente. Au fost prezentate și executate etapele activității, rezultatul final al activității fiind șosete vopsite natural, reducând astfel risipa alimentară. De asemenea, am creat modele colorate folosind doar ingrediente naturale și resturi de mâncare, folosind diverse trucuri pentru a obține culorile dorite.

Jucării din materiale reciclabile

Activitatea finală a constat în realizarea, în echipe mixte, a unei jucării din materiale reciclabile și, de asemenea, realizarea unei campanii de publicitate pentru vânzarea jucăriilor. După ce jucăriile au fost finalizate, elevii le-au prezentat și promovat, toată lumea votând jucăria cea mai plăcută și convingătoare pentru a câștiga.

Au fost completate chestionarul final și feedback-ul pentru activitatea de mobilitate, acordarea diplomelor încheind o săptămână de activități interesante și productive.

Obiectivele propuse au fost realizate in totalitate si în concordanță cu cele planificate.

Prof. Daniela Ghițulescu – Liceul Tehnologic Costești

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress