14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a venit în vizită în Argeș

Ministrul Cseke Attila a vizitat judeţul nostru şi s-a întâlnit cu prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu. Agenda întâlnirii a cuprins aspecte de interes pentru județul Argeș, inclusiv o vizită la șantierul Sălii Polivalente din Pitești.
S-au discutat o serie de măsuri specifice, propuse spre adoptare la nivelul executivului pentru simplificarea procedurilor de acordare a avizelor din partea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară către proprietarii expropriați în cadrul proiectului de construire a autostrăzii Pitești-Sibiu.
Pe lângă aceasta, la nivelul județului se află în curs de implementare 12 obiective de investiții. Amintim aici inaugurarea Sălii Polivalente în cursul anului viitor, construcția unui nou cămin studențesc pentru Universitatea din Pitești, alte 8 obiective în curs de contractare, 221 de proiecte de investiții finanțate prin PNDL în valoare de 1 miliard de lei.
În comunele și orașele din Argeș, se va putea investi în construcția de creșe din fonduri naționale și din cele 370 de milioane de euro ce se previzionează a fi alocate României prin Planul Național de Reziliență și Redresare.
Prefectul Emilia Mateescu, împreună cu administrația locală, va analiza nevoia achiziționării de autobuze școlare pentru localitățile din Argeș, conform Programului de Guvernare USR Plus.
Prefectul se declară optimist în legătură cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice și a Companiei Naționale de Investiții pentru inițiativele propuse. De asemenea, se declară încrezător că începând cu anul 2022, Guvernul României va face demersuri pentru un nou Program Național de Dezvoltare Locală ce va sprijini dezvoltarea comunităților în anii următori.
Menționăm că pe parcursul vizitei Ministrului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila s-a întâlnit și cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, cu primarul municipiului Câmpulung Muscel Elena Lasconi, cu președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, cu parlamentarii aleși în Circumscripția Electorală nr. 3 Argeș și cu alți primari de municipii, orașe și comune din județul Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI