19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

„Miniștrii PSD lucrează pentru restabilirea încrederii oamenilor”

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: „Actualul guvern are multe sarcini și probleme ce îi stau înainte. Restabilirea încrederii oamenilor în țara noastră, după dezastrul lăsat de coaliția de dreapta nu va fi posibilă peste noapte, dar cred că prin muncă zilnică și constructivă putem realiza multe. Miniștrii PSD își dau silința și deja au obținut câteva rezultate notabile.
Peste tot în lume cresc prețurile în mod aiuritor, peste tot în lume predomină nebunia asta legată de Covid-19 și toate tulpinile sale, peste tot în lume un grup de companii se îmbogățesc fără să țină cont de suferința oamenilor de rând, de problemele din societate, de reglementări. Vor rezista însă societățile care vor rămâne unite și vor ști cu adevărat ce vor. Noi, românii, știm ce vrem?

Eu am consultat un sondaj de opinie realizat de Academia Română la sfârșitul anului trecut și am aflat că peste 64% dintre români își doresc ca România „să își susțină mai puternic interesele naționale, chiar și atunci când nu se potrivesc cu ale partenerilor din UE”.

În acest caz, eu cred că miniștrii PSD ar trebui, la fel cum au procedat și până acum, să țină cont mai întâi de dorințele românilor și apoi de ce ne spun unii sau alții.

De aceea, este bine ca ministrul Rafila să nu renunțe la ajustarea realistă și firească a măsurilor din domeniul Educației pe care a impus-o, astfel încât copiii să meargă cât mai mult la școală și școlile să rămână deschise.

Este bine că nu a impus românilor vaccinarea obligatorie, ci s-a concentrat să pregătească sistemul public de sănătate să salveze cât mai mulți oameni, indiferent de boala pe care o au. Asta ar trebui să facă în continuare. Să se bazeze pe parteneriat, nu pe decizii arbitrare.

Ministrul Grindeanu trebuie să facă abstracție de atacurile lui Drulă sau Clotilde și să ducă proiectele pe care le avem în derulare până la capăt, ca să conectăm Piteștiul de Craiova (Oltenia), dar și de Sibiu (Ardeal) în cât mai scurt timp și să pregătească cât mai multe proiecte noi pentru a lua toți banii noștri europeni.

Totodată, celorlalți ministri PSD le cer să apere cu îndârjire drepturile românilor aici, acasă, dar și la Bruxelles. Să muncească mult ca să crească subvențiile pentru agricultorii noștri la nivelul celor din Vest, să împingem prioritățile noastre în toate domeniile, în special în domeniile locuințelor, digitalizării, industriei, dar și mediului și energiei. Dacă este în interesul României să folosim gazul natural și energia nucleară pentru a ne asigura securitatea în următorii ani, pentru asta trebuie să lupte.

Actualul guvern va oferi soluții nu doar în ce privește alocațiile, pensiile și salariile, ci și în privința locuințelor sociale. Vedem că miniștrii noștri insistă pentru noi măsuri care să aibă efect direct pentru populația afectată de scumpiri. Eu le recomand să insiste mai mult și să nu mai țină cont de ce spune Florin Cîțu.
Înaintez o serie de cerințe miniștrilor PSD pentru că pe ei știu că ne putem baza. Pe ceilalți nu sunt foarte sigur. Miniștrii să țină cont că românii nu vor să părăsească Uniunea Europeană (85% nu admit asta), ci își doresc o Românie mai competitivă în procesul de promovare a propriilor interese în Uniunea Europeană》, spune deputatul Nicolae Georgescu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI