27 C
Pitești
24 sept. 2023

Mihăești: An școlar nou în grădiniță nouă

Mihăești: An școlar nou în grădiniță nouă

Astăzi pentru preșcolarii din Mihăești e dublă sărbătoare. Începe un nou an școlar, iar acesta începe într-o grădiniță nouă, modernă și dotată după ultimele standarde în domeniu.

La inaugurare participă oficialitățile județului, fiind prezenți președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintrle C.J., Marius Nicolaescu, subprefectul Ciprian Neculăescu, senatorul Dănuț Bica, administratorul județului Cristian Puiu, consilieri județeni, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, primari din zonă etc. Sunt prezenți de asemenea și 5 preoți din localitate, care au oficiat o scurtă slujbă de sfințire a lăcașului.

Miracole la Mihăești

Grădinița cu program normal „MIRACOLE PREȘCOLARE” dă celor 75 de copii înscriși aici posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile, în pregătirea drumului lor către școală, într-un loc plăcut și modern, de a se juca în siguranță, fiind supravegheați și educați de un colectiv de cadre didactice profesionist și de a-și crea amintiri durabile și frumoase din noul lor edificiu, clădit cu mult efort de către autoritățile locale.

Un proiect de peste jumătate de milion de euro

Investiția a fost realizată în cadrul unui proiect al Ministerului Educației, fiind în valoare de 2,8 milioane lei, aproximativ 570.000 euro. Din acestea, 445 mii lei sunt fonduri proprii ale primăriei, restul fiind alocați de minister. Grădinița are 4 săli mari de clasă, prevăzute cu grup sanitar propriu pentru copii, o sală multifuncțională, o sală destinată programului „Corn și lapte”, o sală izolator, cancelarie prevăzută cu grup sanitar pentru cadrele didactice, spații admimistrative. Aceasta respectă toate normele actuale în vigoare, fiind una modernă și cu dotări la ultimele standarde, cum ne-am dori să avem în toate localitățile județului. Pe lângă toate acestea, mobilierul specific și toate dotările necesare, un loc de joacă amenajat în curte, împrejmuire, utilități etc.

Cuvinte de apreciere merită cu prisosință primarul comunei, Andreea Crâmpiță Matei, cea care a făcut ca acest lucru să se întâmple.

„Nu a fost ușor, dintre toate proiectele pe care le-am inițiat și pus în operă la Mihăești acesta a fost unul dintre cele mai complexe. Pentru că atunci când este vorba despre copii, lucrurile trebuie să fie mai mult decât perfecte. Acum, că am reușit finalizarea și dotarea grădiniței cu toate cele necesare, inclusiv un loc de joacă modern în curtea din spate a grădiniței, după ce am reușit să obținem toate avizele necesare pentru funcționarea grădiniței în condiții de siguranță (și nu sunt puține!, vă asigur!), după ce s-au făcut angajările de personal și înscrierea copiilor, mă simt ușurată, dar cu sufletul plin. Le doresc celor mici care se vor bucura de noua grădiniță să le devină a doua casă și să pășească în ea cu bucuria și emoția începutului, un început bun care să clădească copii buni și implicit oameni buni”, a spus primarul localității, Andreea Crâmpiță Matei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI