22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Măsuri de securitate pe stadioanele și arenele sportive din județ

Măsuri de securitate pe stadioanele și arenele sportive din județ

Ședință tehnică pentru sezonul competițional 2023-2024 pentru analiza măsurilor de securitate pe stadioanele și arenele sportive din județul Argeș

Jandarmeria Argeș a organizat, în data de 25 iulie 2023, o întâlnire cu reprezentanții cluburilor sportive din județul Argeș, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Asociaței Județene de Fotbal Argeș, Poliției Locale şi ai societăţilor private de securitate care prestează servicii pe arenele sportive.

A fost făcută o analiză a modului de organizare a competiţiilor sportive în sezonul încheiat şi s-au stabilit măsurile care vor fi luate pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă pentru spectatori, în sezonul competiţional 2023–2024.

A fost prezentat un rezumat al activităților și rezultatelor Jandarmeriei Argeș pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice în sezonul competițional 2022-2023.
În cadrul discuțiilor purtate, s-au reiterat obligațiile societăților specializate de protecție și pază care asigură măsurile de ordine în incinta arenelor sportive, condițiile de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească arenele sportive și modalitățile de stabilire a gradului de risc al competițiilor sportive.

Totodată, au fost readuse în atenție prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare și a fost discutată latura de prevenire a fenomenului infracțional și contravențional, în care este necesară implicarea cluburilor sportive.

Întreaga activitate s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, în Sala de ședințe din Sala Sporturilor Pitești Arena.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI