7.6 C
Pitești
21 feb. 2024

Măsura 3 se anulează, în urma suspiciunilor de fraudă

Un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Fondurilor și Investițiilor Europene prevede că Măsura 3 – granturi de investiții va fi anulată, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, urmând ca Măsura 3 să fie ulterior relansată cu sume provenite din REACT – EU. Aplicanții la Măsura 3 trebuie să redepună cererea, dacă vor să aibă șansa la fonduri.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU. De asemenea, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricționați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”, arată proiectul de ordonanță al Ministerului Investițiilor.

Prin Măsura 3 – granturi pentru investiții – trebuiau să fie acordate granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro. Cu toate acestea, măsura s-a blocat după ce au fost descoperite o serie de nereguli. Mai precis, au existat numeroși aplicanți în ultimele două zile de depunere a aplicațiilor, care s-au calificat datorită faptului că au „ghicit” sau s-au apropiat extrem de mult de coeficientul de cofinanțare necesar pentru a se califica. Ministrul Economiei Claudiu Năsui spunea că DNA a confirmat suspiciuni de fraudă și a început deja urmărirea penală in rem.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. Potrivit Ministerului Proiectelor Europene, din cauza inexistenței unor criterii clare de departajare, peste 80% dintre proiecte au primit punctajul maxim (100 din 100), ceea ce depășește alocarea financiară aferentă acestei măsuri (207.091.094 euro FEDR, conform POC).

Sursa: g4media.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI