0.9 C
Pitești
09 feb. 2023
spot_img

Mașinile Salvamont au drept la girofar

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea care prevede includerea autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.
Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul lunii decembrie 2022, o iniţiativă depusă în Parlament în 2014 care prevede includerea autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi.
《Mulţumim celor 249 de deputaţi care au votat şi tuturor celor care ne-au susţinut de-a lungul celor opt ani acest demers şi care au înţeles nu numai necesitatea acestui act normativ ci şi anomalia existentă în funcţionarea Serviciilor Salvamont. Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare şi urgenţă medicală, coordonate administrativ de către Consiliile judeţene şi locale, iar operaţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziţiona, deţine şi utiliza legal autospeciale de intervenţie şi ambulanţe – dotate din fabricaţie şi omologate cu mijloace de semnalizare acustică şi luminoasă, cu legislaţia care nominalizează instituţiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situaţii de urgenţă. În acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanţe pentru transport pacienţi cu caracteristici care să le permită intervenţia în teren montan”, transmitea Serviciul Salvamont, în urmă cu o lună, după aprobarea lui în Parlament.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!