19.3 C
Pitești
19 mai 2024

Mașină lovită de tren, la Ciumești

Mașină lovită de tren, la Ciumești

În aceste momente, pompierii de la Detașamentul intervin pentru a asigura măsuri specifice la un eveniment feroviar produs comuna Mărăcineni, satul Ciumești, în care o locomotivă a acroșat un autoturism.

Mașina a fost serios avariată, dar, din fericire, nu sunt victime.

Poliția transmite: 《 Mărăcineni, coliziune între un autoturism și un tren, la trecerea de cale ferată din zona Ciumești. Din fericire, nici o persoană nu a suferit leziuni. Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș vor protocola evenimentul rutier. Circulația feroviară nu este afectată.》

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 31 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe str. Lotași, de pe raza localității Mărăcineni, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, nu a oprit la apropierea trenului, împrejurare în care autoturismul pe care îl conducea a fost acroșat de o locomotivă, care se deplasa pe ruta Pitești – Câmpulung.

Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, fără ca vreo persoană să sufere leziuni.

Conducătorul auto și conductorul mijlocului de transport feroviar au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Evenimentul rutier a fost protocolat ca tamponare.

În urma abaterii constatate, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu *amendă în valoare de 3.300 de lei*, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș recomandă ca la orice traversare a căii ferate să fie respectate regulile specifice.

Traversarea pietonală să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic înainte de a traversa, și să nu se expună la riscuri inutile.

De asemenea, la traversarea cu autovehicule, să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI