38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Liniștea din anticamera ,,Sălii de reflecție (detenţie)” din școli

Liniștea din anticamera ,,Sălii de reflecție (detenţie)” din școli

Suntem martorii pasivi ai unei degradări rapide a sistemului de învățământ, degradare ,,stimulată” și catalizată, în mod deosebit, de cei puși pe funcții, cu salarii ,,europene”, tocmai pentru a ridica performanțele școlii românești, în mod deosebit cele individuale, pentru integrarea rapidă a tânărului în viața socială. În ultimii ani eșecurile sunt recunoscute pe baza statisticilor, fără a se căuta cauzele și eliminarea acestora, fără a fi ,,arătați” cu degetul vinovații și aduși pe banca ,,acuzării” ca să răspundă în fața părinților și societății pentru acest genocid. Indivizii care au îndeplinit funcții în Ministerul Educației (în ultimii 20 de ani) – miniștri, secretari de stat, funcționari de ,,mâna a treia”, personalul de conducere și execuție din cele 42 de Inspectorate Școlare Generale, directorii de școli cu probleme nerezolvate în instituțiile pe care le conduc, trebuie aduși la raport, dar nu de clasa politică (afonă în acest domeniu), ci de părinți, elevi și justiție, mai întâi în ,,Sala de reflecție” și apoi la bară, să pledeze nevinovați – doar… incompetenţi! Nu pentru elevi este necesară o astfel de ,,sală” (cât i-a dus capul pe acești incapabili puși să educe, să formeze caractere, nu să construiască ,,pușcării”! ), ci pentru aceste ,,cozi de topor” implicate, voit sau întâmplător, în distrugerea unor generații de tineri dornici să construiască. Probabil că ,,Holocaustul” a rămas ,,disciplina” de bază în școala contemporană (camere de… gazare!!).

Domnule profesor președinte al țării, ai auzit de… România educată în sala de REFLECȚIE… ? Nici doamna dirigintă, soția dumneavoastră, nu v-a atenționat că procesul educativ este în cădere liberă? Poate aflați acum de la noi cei care veghem la ,,deraierile” din societate!

Bombă – Două examene în aceeași zi!

La sugestia unui absolvent de școală postliceală – nivel 5, am revăzut Calendarul examenului de Bacalaureat 2023/2024 și Calendarul examenului de Absolvire în Învățământul postliceal, nivel 5 de calificare, sesiunea iunie-iulie 2024. Stupoare! – în ziua de 4 iulie (nu pentru a sărbători ziua Americii, ci dintr-o prostie soră cu abstinența intelectuală) sunt fixate de ,,onor Minister”, sub semnătura acestei doamne lipsită de logică și raționament didactic (băi, purtători de ,,ștampilă”, mai citiți ce semnați până ajungeţi primari), două examene:
Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării (4.07.2024);
Învăţământ postliceal (AMF – Asistenţi medicali de farmacie) – proba scrisă a examenului de finalizare (absolvire) a şcolii postliceale (4.07.2024).
Că această doamnă a omis să se consulte cu prietena sa de la Justiţie ,,dacă este corect aşa” nu cunoaștem, este însă clar că niciun funcţionar din cei 630 câţi erau când a fost semnat ordinul (acum, după reorganizare și desființarea unor departamente, sunt 642!) să nu-i spună că o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării o costă nu numai funcția, dar îi ,,ciuntește” și libertatea pe motive de ,,prostie în evoluție”. Să ne explicăm: la învățământul postliceal se pot înscrie absolvenți de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, fără a exista condiția obținerii acesteia până la absolvire. Un absolvent al acestei forme de învățământ este planificat la proba scrisă a examenului de absolvire în ziua de 4 iulie a.c., ora 9, și la proba, la alegere, pentru Bacalaureat, pe care din motive obiective nu a promovat-o (sau nu a participat în anii anteriori), tot în ziua de 4 iulie 2024, ora 9! Băi, armată de ,,cască gură” care ,,conduceți” și distrugeți sistemul, aveți voie să gândiți dacă aveți cu ce! Neuronii voștri au rămas în stare latentă!

Îmi propusesem o analiză a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, însă această gafă – simbol al prostiei, dezinteresului, incompetenței profesionale, m-a determinat să le ,,reportez” în intervenția următoare, cu atenționarea fermă a acelor ,,dobitoci” care prezintă dezastrul din învățământ senini, cu zâmbetul ,,după ei”, să dea bine în ,,poză”.

Liniștea din afara sistemului – părinți, elevi, tineri studenți – este un semn al unor reacții necontrolabile într-un viitor foarte apropiat.

Ultima oră!

Pe 1 decembrie 2024, Ziua Națională a României, mergem să votăm! Alți nesimțiți, ca să nu le zic trădători! Vor fi mii de oameni care vor ,,sărbători” Ziua Națională în secția de votare, ,,admirând” tricolorul de la intrare. Toți candidații vor participa la manifestările organizate cu acest prilej, luând ,,gaj” armata, care va defila și cu care se vor ,,posta” pe Facebook (acesta este respectul lor pentru Ziua Naţională)! O campanie electorală, în ziua alegerilor, indirectă dar interzisă, care va genera discuții și sigur o lecție din partea electoratului pe care îl asigurăm de sprijinul nostru cu doza necesară de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site