14 C
Pitești
19 iun. 2021
spot_img

Legea asociaţiilor de proprietari a fost modificată în Senat. Pentru copiii mai mici de 3 ani nu se plăteşte întreţinere

Senatul a adoptat, ieri, în plen, cu 134 voturi pentru şi un vot împotrivă, propunerea pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Potrivit acestei modificări, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata cheltuielilor care se repartizează pe număr de persoane.

Iniţiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”. „Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a mai spus Roman. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Părinţi de copii, nu vă bucuraţi însă prea mult, că nu e o scutire prea mare. Pentru piteşteni, această propunere legislativă ar putea să aibă efect mai consistent, doar dacă copiii sub 3 ani ar fi scutiţi de cheltuielile cu gunoiul (în speţă, taxa de salubrizare, care se calculează în funcţie de numărul de persoane). Asta dacă primăria ar adopta o hotărâre privind scutirea de la plata ei pentru copiii sub 3 ani. În ceea ce priveşte cheltuielile cu lumina pe scară, singurele care se calculează pe numărul de persoane, acestea sunt în jur de 1-1,5 lei de persoană la blocurile fără lift, şi de 3-4 lei de persoană la cele cu lift. Şi bineînţeles că factura de energie electrică nu o va plăti guvernul, ci ceilalţi locatari de pe scară. Curată demagogie!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI