3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Lămuriri cu privire la montarea repartitoarelor la Pitești

Lămuriri cu privire la montarea repartitoarelor la Pitești

Primăria Pitești aduce lămuriri cu privire la prevederile Legii nr. 24 din 09.01.2023 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică:

《 Având în vedere discuțiile purtate în această perioadă, cu privire la obligativitatea montării repartitoarelor de costuri, TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință faptul că, pentru condominiile cu distribuţie verticală a agentului termic este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, respectiv a repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit, în condiţiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalaţiei de încălzire.

Echilibrarea hidraulică a instalației de încălzire, presupune montarea la baza coloanelor de încălzire, în subsolul tehnic al blocului, a unor regulatoare automate care mențin diferența de presiune constantă între turul și returul instalației de încălzire pentru distribuirea uniformă a agentului termic.

Toate etapele privind echilibarea hidraulică, proiectare, achiziția echipamentelor și montarea acestora sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari.

,,LEGE nr. 24 din 9 ianuarie 2023
privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică

ARTICOL UNIC:

Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130 din 29 septembrie 2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 957 din 30 septembrie 2022, cu următoarele modificări:
1. La articolul I punctul 13, alineatul (5) al articolului 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în sistem de distribuţie orizontală este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit. Pentru condominiile cu distribuţie verticală a agentului termic în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, respectiv a repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit, în condiţiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalaţiei de încălzire.”》

În imagine este schema montării sistemului de echilibrare hidraulică pentru instalaţia de încălzire.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI