22 C
Pitești
10 aug. 2022
spot_img

La Suseni – sărbătoarea bucuriei de a fi împreună

Ziua comunei Suseni a fost, ca de fiecare dată, o sărbătoare a bucuriei de a fi împreună a locuitorilor, dar și a fiilor comunei plecați și reveniți cu această ocazie ACASĂ. Peste o mie de persoane au găsit aici atmosfera pe care și-au dorit-o, aceea de a fi cu cei dragi. Organizată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, această a 16-a ediție a trebuit să suplinească toată „pierderea” din cei doi ani, cu atât mai mult cu cât, așa cum cu umor spunea primarul comunei, Radu Doru, ploaia a devenit un element comun al tuturor manifestărilor anuale de aici. Nici acum nu a fost departe, cerul fiind brăzdat de nori amenințători, dar asta nu i-a speriat pe oameni, care au ignorat prezența norilor, văzându-și de distracție. Și chiar a fost un noroc, pentru că ploaia a ocolit de data aceasta comuna.

După alocuțiunea de deschidere a primarului Radu Doru, a urmat o slujbă de binecuvântare a sărbătorii făcută de preoții din localitate.

Primarul a salutat prezența înalților oaspeți, respectiv a prefectului de Argeș, Radu Perianu, a senatorului Dănuț Bica, a deputatului Aurel Bălășoiu, a secretarului de stat Ion Popa și a altor primari din localitățile învecinate.

După care au fost premiate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie. 24 de cupluri căsătorite în 1970, 1971 si 1972, au venit în fața tuturor, un exemplu pentru cei tineri de fidelitate și statornicie. Un moment oarecum emoționant și care nu a putut fi trecut cu vederea, a fost faptul că printre cele 24 de cupluri premiate, s-a numărat și fosta învățătoare a primarului comunei.

Căsătoriți în 1970: Ion și Maria Tănase, Constantin și Dumitra Savu, Pîrvu și Ioana Alexescu, Gheorghe și Floarea Dobrică, Florea și Anghelina Enăchescu, Dumitru și Gherghina Constantin, Gheorghe și Ioana Mehedințeanu, Ion și Elena Bocanu, Marin și Ioana Zamfir
Căsătoriți în 1971: Ion și Gherghina Radu, Ilie și Viorica Ragamentu, Valeriu și Alexandra Constantin, Ștefan și Victoria Constantin, Dumitru și Maria Anton, Stelian și Sabina Mareș, Marin și Cornelia Guță, Gheorghe și Floarea Popa
Căsătoriți în 1972: Dumitru și Ileana Gheorghe, Gheorghe și Marioara Moțoi, Mișu și Victoria Rădoi, Tudorică și Ioana Săndulescu, Dumitru și Floarea Vișan, Ion și Maria Gugeanu, Iulian și Ioana Voica

Felicitări!

Sărbătoarea a continuat cu momente artistice susținute de mici artisti din comună, această manifestare fiind și o oportunitate pentru promovarea tinerelor talente.

Un moment inedit și foarte interesant a fost evoluția trupei de călușari formată din 6 tineri îmbrăcați în costume la care au adăugat panglici tricolore, care după ce ne-au uimit cu jocul săltareț și figurile specifice ale dansului calușăresc, și-au dat jos pălariile și s-au dovedit a fi… fete.

A urmat muzică populară cu trupa TryGen, pe care s-au întins la horă participanții mai tineri și dornici de distracție, precum și cunoscutele interprete Oana Preda si Marcela Fota.

Platoul comunei unde s-a organizat sărbătoarea a fost amenajat cu terase unde s-au putut servi produse tradiționale și tot felul de bunătăți. Dar mai presus de toate aceste distracții, dealtfel foarte apreciate la români, a fost faptul că cei prezenți s-au revăzut poate după mulți ani, au discutat față-n față, s-au simțit uniți, ca membri ai unei comunități unde te simți implinit.

Ziua s-a încheiat apoteotic, cu un spectacol al copiilor cu torțe, urmată de focuri de artificii.

La mulți ani, Suseni!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

3,756FaniÎmi place
98AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI