19.8 C
Pitești
23 sept. 2023

La mulți ani profesioniștilor contabili!

Astăzi este Ziua Națională a Contabilului

Evenimentul reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, premiindu-i pe aceștia în cadrul Topului național și Topului local al membrilor CECCAR. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului de afaceri, în interes public.

***

La 13 iulie a.c., profesioniștii contabili din întreaga țară sărbătoresc 102 de ani de la reglementarea profesiei contabile în România, peste un secol de la înființarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism național abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat.

Această zi specială marchează un moment important în istoria profesiei contabile din România. La 13 iulie 1921, prin legea de înființare a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, a fost recunoscută oficial importanța și necesitatea unei organizații profesionale care să reglementeze și să promoveze excelența în domeniul contabilității. De atunci, CECCAR a avut un rol central în dezvoltarea și consolidarea profesiei contabile în țară.

CECCAR a devenit un reper al competenței și eticii profesionale în domeniul contabilității, asigurând standarde ridicate de practică contabilă și guvernanță corporativă. Acest organism național acordă calificări profesionale de expert contabil și contabil autorizat, certificând cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a exercita această profesie în mod responsabil și competență.

De-a lungul anilor, profesioniștii contabili din România, membri ai CECCAR, au jucat un rol esențial în sprijinirea dezvoltării economice și financiare a țării. Ei au fost implicați în realizarea și implementarea politicilor și reglementărilor contabile, furnizând informații financiare relevante și transparente, contribuind la consolidarea încrederii în mediul de afaceri.

Aniversarea celor 102 ani de la înființarea CECCAR este o ocazie de a recunoaște și a celebra contribuția semnificativă a profesioniștilor contabili la progresul economic al României. De-a lungul timpului, acești specialiști au demonstrat integritate, profesionalism și competență în abordarea aspectelor financiare și contabile.

În această zi specială, să aducem un omagiu tuturor profesioniștilor contabili din țară, care, prin munca lor dedicată, contribuie la buna funcționare a economiei și la dezvoltarea sustenabilă a României. Sărbătorim realizările lor și le mulțumim pentru eforturile lor în promovarea unei profesii contabile de înaltă calitate și în menținerea standardelor profesionale ridicate.

La mulți ani, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România! La mulți ani, profesioniștilor contabili din întreaga țară!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI