8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

La mulți ani dascălilor noștri!

La mulți ani dascălilor noștri!

Astăzi este Ziua Mondială a Educației. Este sărbătoare, iar elevii și dascălii au o zi liberă. Este zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a.

Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale pentru aprecierea cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. Între 1965 și 1994 era prima duminică din octombrie. Din 1994 este pe 5 octombrie pentru a coincide cu sărbătoarea mondială a profesorului (stabilită în 1994 de UNESCO). În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a aniversa semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională A Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Este consacrată personalului didactic, celor care fac educaţia – educatori, învăţători, profesori, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants, în franceză.

De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învăţători sau profesori?

Pentru că ei contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale.

La mulți ani dascălilor noștri!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI