La Hramul Bisericii din Mihăești. Astăzi, de marea sărbătoare creștină – ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Biserica din satul Mihăești își sărbătorește Hramul. Cu această ocazie are loc o slujbă religioasă la care participă mai mulți preoți din localitate, precum și locuitorii comunei, chemați la prima oră de copotele și toaca ce au răsunat din turla bisericii.
La Sfânta Liturghie de la Mihăești nu putea lipsi primărița comunei, Andreea Crâmpiță-Matei, care a adus un frumos aranjament cu trandafiri roșii, precum și fostul primar, Gheorghe Matei. De asemenea, am mai remarcat prezența unor consilieri județeni și locali etc.
În fața altarului au fost amplasate superbe aranjamente florale cu flori de toamnă multicolore, oamenii aducând pe masa din fața altarului ofrandele lor pentru cei plecați.
Hramul Bisericii din Mihăești este un prilej de a-i reuni pe toți fiii satului, printre care și oameni valoroși pe care această comună i-a dat (miniștri, politicieni, profesori, doctori etc.). Chiar dacă nu mai locuiesc aici, de această sărbătoare se întorc la biserica lor strămoșească.
Credincioșii au ascultat slujba în picioare, cinstind prin gestul lor importanța acestei sărbători. Un moment înălțător a fost rostirea într-un singur glas a Crezului (Simbolul credinței), de către toți credincioșii din biserică, cu evlavie.
Cei 18 preoți s-au rugat pentru sănătatea și iertarea păcatelor celor prezenți și au amintit în rugăciunile lor numele tuturor ctitorilor bisericii, precum și ale tuturor preoților și cântăreților acestei biserici trecuți la Domnul. Doamnele evlavioase au cântat în cor „Ajută-mă, măicuță!” iar mamele au venit cu pruncii în brațe la împărtășit.
Biserica, foarte frumoasă și îngrijită, una dintre cele mai încăpătoare biserici de țară pe care le-am văzut vreodată, are 111 ani de când a fost construită. În 2012, la sărbătorirea a 100 de ani, a fost amplasată pe fațadă o placă aniversară, prin care sunt amintiți și se mulțumește ctitorilor bisericii.
După slujba religioasă, oamenii au socializat, s-au așezat la masă în curtea bisericii, unde s-au pus bucate alese, tradiționale dar și festive, pentru pomenirea viilor dar și a celor trecuți în neființă.