10.9 C
Pitești
17 oct. 2021
spot_img

La 100 de ani, cu gândul la Dumnezeu şi la oameni

Dl. Ceaușu Constantin, din comuna Mihăeşti, satul Drăghici, împlineşte pe 25 august, 100 de ani. O vârstă care nu e la îndemâna oricui, numai cei aleşi de Dumnezeu pot rămâne atâta amar de ani pe pământ. Dar Dumnezeu, în marea Sa bunătate, le dă o viaţă lungă, dar şi o misiune. Aceea de a face bine.
Seniorul nostru şi-a îndeplinit misiunea. Are o familie frumoasă, o soţie pe care şi-a luat-o „pe drag”, cum se spune, fiind cu 15 ani mai tânără decât el, două fete, amândouă cu şcoală – una inginer, alta profesor de matematică, şi doi nepoți, un băiat inginer şi o fată, studentă la medicină.
Era tânăr când a plecat pe front, iar Dumnezeu ‒ cel la care îşi înalţă mulţumirile zilnic şi care i-a dăruit atâta bucurie a vieţii şi atâta binecuvântare – l-a salvat de la moarte şi l-a adus întreg înapoi la familie.
Veteranul nostru a fost secretar al primăriei din Mihăeşti, specialist pe probleme de fond funciar. Ştie totul despre proprietăţile din comună, este o bibliotecă vie, are o memorie activă şi prezentă şi dacă-l întrebi unde sunt hotarele uneia sau alteia dintre proprietăţi, el e cel care le ştie pe de rost şi le vizualizează mental.
Cât timp a lucrat ca ofiţer al Stării civile, sute de tineri din comună au primit certificatul de căsătorie din mâna lui. Şi de cele mai multe ori a fost cu noroc!

Şi pentru că e atât de respectat în comunitate, oamenii l-au ales consilier local la o vârstă la care alţii au mâncat deja pensie 20 de ani. La 82 de ani a avut primul său mandat de consilier local, iar peste 4 ani a fost reales. Fără să-şi facă nicio campanie electorală, pur şi simplu a fost trecut pe liste şi a fost votat. Între anii 2000-2008, deci de la 82 la 90 de ani. O premieră în administraţie şi o performanţă, credem, unică în ţară.
Fiind cel mai în vârstă şi cel mai legat de comună, a condus ca un adevărat Sfat al înţelepţilor. „Cine n-are bătrâni, să-i cumpere!”, spune un vechi proverb românesc. La Mihăeşti n-a fost nevoie „să cumpere”, primarul Gheorghe Matei a intuit ce valoare este în acest om şi l-a dorit lângă dânsul. Şi nu s-a înşelat. Multe treburi bune s-au făcut în comună pe timpul mandatului său.
Pentru meritele deosebite şi pentru anii de muncă în slujba comunităţii, i s-a acordat titlul de Cetățean de onoare al comunei Mihăeşti.
Acum, cu prilejul împlinirii a 100 de ani, primarul comunei, dna Andreea Crîmpiţă Matei (fiica fostului primar Gheorghe Matei), i-a acordat d-lui Ceauşu Constantin, din partea autorităților locale, un tort personalizat, o diplomă, un buchet de flori și o sumă de bani.
Deşi cu unele probleme de sănătate, inerente acestei vârste, veteranul nostru este tot timpul cu gândul la Dumnezeu şi la Biserică, destul de des cheamă preotul acasă pentru sfeștanie şi pentru spovedanie. Să fie pregătit! Dar la fel de des, gândul îi zboară la anii pe care i-a muncit la Primărie, la instituţia care reprezintă comunitatea. Dacă ar fi să mai poată merge atâta drum, prima destinaţie ar fi primăria lui dragă. Nu şi-o poate scoate din minte şi se uită lung în direcţia în care se află aceasta.
Acordându-i florile şi tortul, precum şi diploma, primarul Andreea Crîmpiţă-Matei i-a urat sănătate și viață lungă, iar fostul primar Gheorghe Matei, cu care a lucrat împreună mulţi ani, i-a mulțumit cu mâna la inimă pentru sprijinul acordat comunității pe parcursul vieții sale.

A fost un moment deosebit, emoţionant, pe care nu îl va uita nimeni dintre cei care au fost de faţă.
La mulţi ani, cu sănătate şi bucurie şi din partea noastră!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI