11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Jandarmii și pompierii argeșeni au participat la acțiunea de împădurire „Plantăm speranță”

Jandarmii și pompierii argeșeni au participat la acțiunea de împădurire „Plantăm speranță”

Peste 500 de voluntari au participat astăzi la o acțiune de împădurire de mari proporții desfășurată în municipiul Curtea de Argeș, în punctul Zăvoi-Deversor (zona târgului săptămânal). Evenimentul a fost organizat de Asociația ,,Ajut deci exist” împreună cu ,,Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș si Obștea Moșnenilor. Peste 25 de instituții, ong-uri și firme, elevi, studenți, au plantat astăzi 15.000 de puieți pe o suprafață de 3 hectare.

Între înstituțiile implicate s-au aflat Jandarmeria și ISU Argeș, dar și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin prezența unui număr important de voluntari, care au ajutat la realizarea acestei păduri de la zero. La eveniment au participat nume cunoscute din lumea artistică și sportivă a țării.

Acțiunea a fost organizată în mai multe orașe din țară și reprezintă o continuare a proiectului internațional „un Om, un Pom, o țară… o Lume„, care are ca obiectiv plantarea a cel puțin un copac în fiecare localitate din țară, în fiecare țară din Europa și din lume.

Deoarece iubim comunitatea din care facem parte, considerăm firească implicarea noastră și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități.

Jandarmeria și ISU Argeș mulțumește organizatorilor pentru invitație!》, au transmis jandarmii și pompierii argeșeni.

Acțiunea a făcut parte din proiectul național de împădurire numit ,,Plantăm Speranță”, care are drept obiectiv desfășurarea de acțiuni de împădurire semnificative pe terenuri degradate, defrișate, terenuri neproductive și să construiască perdele forestiere.

Organizatorii s-au asigurat că sunt respectate toate standardele tehnice (realizarea studiului pedologic și alegerea puieților potriviți, luând în considerare amenajamentul silvic). Au fost puse la dispoziție toate materialele necesare (puieți, sape și cazmale, mănuși de grădinărit, saci etc.), fiind asigurate asistență medicală și toalete ecologice.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI