3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Invitație la Ziua Comunei Priboieni

Invitație la Ziua Comunei Priboieni

Sărbătoarea Comunei Priboieni are loc, conform tradiției, pe 8 septembrie, când este prăznuită de creștinătate, Nașterii Maicii Domnului.

Ziua comunei este organizată, în fiecare an, de această sfântă sărbătoare, de Consiliul Local și Primăria Comunei Priboieni. Este gândită și ca o bună ocazie de întâlnire a fiilor satului, de revedere a acestora cu părinții ori rudele din sat, dar și de vizitare a locurilor de obârșie sau a ceea ce s-a mai realizat nou în comună. Este un moment de aducere aminte pentru toți cei care au plecat din comuna noastră, din zona Muscelului, atât în alte locuri din țară sau străinătate„, a precizat primarul localității Priboieni, Sorin Lupu.

Aspecte de la ediția trecută a Zilei comunei

Tot de Sfânta Maria Mică, aici are loc și un spectacol folcloric și de muzică ușoară cu artiști consacrați și ansambluri din zona Argeșului și din țară.

O comună cu ansamblu folcloric și muzeu

Ansamblul folcloric ” Doina Cârcinovului” din Priboieni, coregraf Cristi Duinea. Este laureat al numeroase festivaluri folclorice naționale și internaționale

Amintim ansamblurile „Doina Cârcinovului” din Priboieni și Grupul vocal bărbătesc „Haiducii Vlădicii” din Toploloveni, precum și soliștii Emilia Dorobanțu și Cătălin Iancu (la țambal).
Vor mai evolua: Diana Lică Țițirigă, George Mărgineanu, Vasia Oprea, Teodor Năstase, Simona Păunescu, Denisa Pîrvu, Doritta Trăistaru, Cristi Bengulescu, Iustina Oprea.
Acompaniamentul este asigurat de Taraful „Cătălin Iancu”, dirijor, prof. dr. Cătălin Iancu. Programul va fi prezentat de jurnalistul Radio România Antena Satelor, Constantin PAȘOL.

Amintim că în această comună există și muzeul folcloristului Constantin Rădulescu Codin.

El este omagiat de întreaga comunitate, pentru că este unul dintre cele mai de seamă personalități din istoria comunei, care face cinste acestor meleaguri. Folcloristul și fostul revizor școlar (echivalentul inspectorului scolar general din zilele noastre) este originar din această comună.

Muzeul din Priboieni închinat lui Rădulescu Codin

Muzeul a fost inaugurat la 1 noiembrie 2015, cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea renumitului folclorist român.

Constantin PAŞOL
jurnalist, Radio România Antena Satelor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI