22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

Intervenții ale pompierilor

Intervenții ale pompierilor

În perioada 03.01.2024, ora 08:00 – 04.01.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 57 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:
Ora 11:35: Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în comuna Corbeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau într-o încăpere a casei, unde au ars bunurile depozitate, existând pericol de propagare la întreaga locuință. Prin intervenția operativă, pompierii au reușit să evite extinderea incendiului la întreaga construcție. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Ora 12:52: Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au acționat în comuna Băiculești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism care se afla parcat în curtea unei gospodării. Incendiul se manifesta la nivelul compartimentului motor și în interiorul vehiculului și prezenta pericol de propagare la casa din apropiere. Pompierii au lichidat prompt flăcările, reușind, totodată, evitarea extinderii acestora la locuință. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 4 incendii în care au ars peste 5.000 mp vegetație uscată și mărăciniș, precum și deșeuri menajere. Acestea s-au produs, după cum urmează:
comuna Vedea, au ars deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 10 mp;
municipiul Pitești, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 mp;
comuna Coșești, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp, cu posibilitate de propagare la pădurea învecinată;
comuna Schitu-Golești, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Pompierii reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
Ora 00:05: Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Pitești au fost solicitați să intervină în localitatea Moșoaia, în cazul unui eveniment rutier, în care un autoturism a lovit o conductă de gaze. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, la locul solicitării pompierii asigurând măsuri specifice de prevenire ale incendiilor până la sosirea unui echipaj al distribuitorului de gaze.

Ora 05:49: Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, la un accident rutier produs între două autoturisme, în comuna Albota. Echipajul medical a evaluat o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, care prezenta un traumatism în zona feței. În urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 40 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site