11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Intervenții ale pompierilor în Argeș

Intervenții ale pompierilor în Argeș

În perioada 11.04.2024, ora 08:00 – 12.04.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:
(ora 09:35) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Cetățeni. Incendiul s-a manifestat în interiorul unei încăperi a unei locuințe, unde au ars materiale textile și o ușă din PVC. Echipajul medical a identificat o victimă de sex feminin, în vârstă de 88 de ani, care prezenta arsuri pe corp. În urma acordării îngrijirilor medicale, victima a fost transportată la spital.

(ora 22:47) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în comuna Arefu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case. La locul intervenției, pompierii au constatat că ardea funinginea depusă pe interiorul acestuia, incendiul prezentând pericol de propagare la acoperișul locuinței. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

(ora 02:44) Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a afectat două gospodării. Ajunse la locul solicitării, forțele operative au constatat că flăcările se manifestau în două gospodării, unde ardeau în dezvoltare o anexă, precum și acoperișurile a două locuințe. În urma evenimentului au ars magazia în suprafață de aproximativ 15 mp, acoperișul unei case pe o suprafață de circa 35 mp precum și acoperișul și mansarda celei de-a doua locuințe, pe o suprafață de aproximativ 160 mp, flăcările prezentând pericol de propagare la o altă anexă. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex feminin, în vârstă de 54 de ani, care prezenta atac de panică. În urma monitorizării, nu s-a impus transportul la spital.

În perioada de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de teren de aproximativ 150.000 mp, precum și în jur de 120 ml de gard. Acestea s-au produs după cum urmează:
comuna Bogați, au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 15 ha, la sosirea pompierilor, incendiul prezentând pericol de propagare la pădurea din apropiere;
comuna Albeștii de Muscel, au ars în jur de 120 ml de gard din lemn.

Pompierii reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În perioada supusă analizei, pompierii au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate zece vehicule și o locomotivă, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipaje SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, una dintre acestea fiind transportată la spital.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 29 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI