2.6 C
Pitești
30 nov. 2022
spot_img

Întâlnirea folcloriștilor argeșeni, la Podul Dâmboviței

Folcloriștii argeșeni se vor întâlni, sâmbătă, 19 noiembrie, la Tabăra Oratia din satul Podul Dâmboviței din stațiunea de interes național Dâmbovicioara, situată în apropierea peșterei cu același nume, din pasul Rucăr-Bran.

La reuniunea de toamnă a Asociației Folcloriștilor Argeșeni „Constantin Rădulescu-Codin” vor avea loc și două lansări de carte.

Președintele Asociației Folcloriștilor Argeșeni, conf. univ. dr. Adrian Sămărescu spune că „sunt două cărți ale unor personalități în domeniul cercetării folclorului. Una este a doamnei Adriana Rujan, fostă președintă a folcloriștilor din Argeș, profesor la Universitatea din Pitești, și cealaltă a domnului Costin Alexandrescu, director mai mult de 4 decenii al Centrului Creației Populare argeșene”.

Tot cu acest prilej, pe lângă prezentarea ultimelor lucrări, culegeri sau însemnări ale folcloriștilor din Argeș și Muscel, vor avea loc o expoziție de costume populare autentice din Mușcelul de nord, o prezentare și o descriere a portului tradițional al zonei de interferență a Țării Românești cu Transilvania.

Asociația Folcloriștilor din Argeș se reunește de două ori pe an, primăvara și toamna, în diverse locuri ale județului.

Amintim de asemenea că în comuna Priboieni din județul Argeș, locul de naștere al  renumitului folclorist român Constantin Rădulescu-Codin, în anul 2015  a fost inaugurat un muzeu care-i poartă numele.  Acesta găzduiește, pe lângă lucrările folcloristului, testamentul lui Rădulescu-Codin, manuscrisul, precum şi obiecte personale. Muzeul a fost deschis în cinstea sa, pentru omagierea a 140 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

Constantin PAȘOL

În imagine: Adrian Sămărescu intervievat de Constantin Pașol de la Radio România

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!