9.2 C
Pitești
01 apr. 2023
spot_img

Întâlnire a primarului cu administratorii din zona centrală

Astăzi a avut loc penultima întâlnire a primarului Cristian Gentea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, din seria a II-a a intâlnirilor organizate în acest an, pe cartiere. De data aceasta a fost rândul asociațiilor de proprietari din zona centrală a orașului. Întâlnirea a avut loc în sala de sport a Școlii nr. 1, la ea participând peste 100 de administratori și președinți de asociații. Sala a fost plină, s-a stat și în picioare, semn că administratorii piteșteni sunt interesați de aceste întâlniri, considerându-le un prilej de a rezolva mult mai ușor problemele locatarilor.

Ca de obicei, primarul a venit împreună cu factorii de răspundere din primărie și directorii serviciilor și ale societăților subordonate.  De remarcat că, deși știm că a avut o zi obositoare astăzi,  care a început cu prezentarea bilanțului său la împlinirea a doi ani de mandat, urmată de activitățile curente, primarul a stat tot timpul în picioare, de la ora 17.30 timp de mai mult de două ore, ascultând toate problemele ridicate. Asta înseamnă respect. Spre deosebire de unii dintre administratori, care au vorbit stând jos, monopolizând timpul și așa prea scurt pentru ca toți cei prezenți să poată să-și spună problemele. Într-adevăr, și problemele ridicate au fost destule, pentru fiecare dintre ele Gentea dând directive de rezolvare, iar la unele (mai complicate) oferindu-se să le rezolve personal, prin vizită la fața locului. Asta după ce și-a notat numerele de telefon ale celor care le-au ridicat, pentru a putea lua legătura sau a verifica dacă problemele au fost rezolvate.

Problemele asociațiilor țin nu numai de traiul în comun, de asigurarea utilităților (la unele blocuri apa nu are presiune), a curățeniei (găștile de aurolaci), a liniștii (găștile de tineri sau întrecerile de mașini, noaptea), a locurilor de parcare (în special în zona școlilor și restaurantelor, clienții acestora blocând străzile prin parcări neregulamentare) etc., ci în special de schimbarea în bine a orașului în integralitatea lui (izolarea termică a blocurilor cu fonduri din PNRR, identificarea terenurilor unde s-ar putea amenaja parcări, locuri de joacă sau zone verzi, guvernare participativă în cadrul căreia sunt realizate proiecte propuse si votate de cetățeni, idei de îmbunătățire a traficului rutier, de îngrijire a terenurilor și fațadelor clădirilor, de atenuare a zgomotului, de selectare a gunoiului etc.).

Schimbările făcute în ultimii doi ani în comunicarea cu oamenii, inclusiv prin reprezentanții lor din cadrul asociațiilor, faptul că echipa condusă de primarul Gentea cunoaște astfel problemele piteștenilor și își dorește să le rezolve cât mai repede și cât mai bine, denotă că avem un primar de cuvânt. Problemă cu problemă rezolvată fac un oraș în care să ne placă să trăim.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI