8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Întâlnire a primarului cu administratorii din zona centrală

Întâlnire a primarului cu administratorii din zona centrală

Astăzi a avut loc ultima întâlnire a primarului Cristian Gentea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, din prima serie a intâlnirilor organizate în acest an, pe cartiere. De data aceasta a fost rândul asociațiilor de proprietari din zona centrală a orașului.

Întâlnirea a avut loc în sala de sport a Școlii nr. 1, la ea participând peste 100 de administratori și președinți de asociații. Sala a fost plină, semn că administratorii piteșteni sunt interesați de aceste întâlniri, considerându-le un prilej de a rezolva mult mai ușor problemele locatarilor.

Ca de obicei, primarul a venit împreună cu factorii de răspundere din primărie și directorii serviciilor și ai societăților subordonate.

Probleme și în centru, nu numai în cartiere

Majoritatea celor prezenți s-au plâns de probleme cu platformele de gunoi, cu presiunea apei, cu toaletarea vegetației din zonele lor, cu oamenii fără adăpost care deranjează locatarii, cu locurile de parcare, dar și cu diferențele mari dintre totalul citirilor individuale ale apometrelor și citirea de pe contorul general.

Problemele ridicate au fost destule, pentru fiecare dintre ele primarul Gentea dând directive de rezolvare, iar la unele (mai complicate) oferindu-se să le rezolve personal, prin vizită la fața locului. Asta după ce și-a notat numerele de telefon ale celor care le-au ridicat, pentru a putea lua legătura sau a verifica dacă problemele au fost rezolvate. O doamnă președintă de bloc a spus că îi mulțumește primarului „pentru că 99,9% din problemele ridicate anul trecut s-au rezolvat, dar a mai rămas una: problema parcărilor” în zona sa, unde nu sunt suficiente locuri și nu se pot închiria. Primarul a promis că va veni la fața locului cu o comisie, pentru a încerca să identifice o soluție, dacă aceasta ar exista.

Propuneri din partea administratorilor

Pe lângă problemele prezentate, au fost și multe propuneri din partea administratorilor de bloc pentru îmbunătățirea unor lucruri care, în viziunea lor, nu merg cum trebuie. Primarul și le-a notat și deja la unele a spus că mâine (nu mai târziu!) le va rezolva. Aceasta înseamnă că a apreciat spiritul cetățenesc al acestora, majoritatea fiind oameni cu multă experiență în domeniul administrării condominiilor și care răspund de mai multe asociații, nu doar de una.

Problemele asociațiilor țin nu numai de traiul în comun, de asigurarea utilităților, a curățeniei, a liniștii, a locurilor de parcare etc., ci în special de schimbarea în bine a orașului în integralitatea lui: izolarea termică a blocurilor cu fonduri din PNRR (11 blocuri fiind incluse în proiect, la două dintre ele licitația va avea loc săptămâna viitoare), consolidarea seismică – un proiect viitor, dar în cadrul căruia asociațiile trebuie să-și facă expertize seismice ale blocurilor, idei de îmbunătățire a traficului rutier, de colectare selectivă a gunoiului, de păstrarea curățeniei etc.

Aceste întâlniri sunt foarte utile, pentru rezolvarea mai rapidă a unor probleme sau pentru informarea administratorilor cu privire la proiectele primăriei, care implică modernizarea orașului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI