24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

Înger, Îngeraşul meu! …

… Ce mi te-a dat Dumnezeu … ! Era Rugăciunea copilăriei, a speranţei, a certitudinii că cineva te ocroteşte, te veghează şi nu te părăseşte. O copilărie în care mersul la biserică însemna credinţă, respect faţă de valori, faţă de oameni, faţă de muncă, pentru miile de copii care adormeau cu cartea de rugăciuni sub pernă, nu ca astăzi cu telefonul aşezat lângă pernă să-i lumineze faţa şi să-i întunece mintea!
Pe zi ce trece se simte o ofensivă agresivă împotriva religiei, a ortodoxismului, folosindu-se cele mai murdare metode, fără ca reacţia societăţii – a bisericii, a şcolii, a instituţiilor statului – să se facă simţită. Cum explicăm că, într-o jumătate de an, au apărut două cazuri de aşa zisă ,,hărţuire sexuală”, unde protagoniştii sunt profesori de religie, iar victime nişte adolescente – eleve ale acestora? La Liceul Teologic din Târgu-Jiu, proful de religie este acuzat că, la miezul nopţii, a trimis mesaje unei eleve! Nu a fost făcut public conţinutul, dar poate fata era un… ateu convins! La Colegiul Economic Piteşti, şefa unei clase (a IX-a!) este chemată în sala de sport de către dirigintele său – profesor de religie (!), care are ieşiri (după spusele fetei) indecente! Poate camerele de luat vederi sunt martore la întâlnire, ca să nu presupunem alt scenariu – dar un numitor comun avem – profesorul de religie. Şi toţi ,,îngeraşii”, din birouri sau de pe stradă, iau atitudine fără evaluări, anchete sau… prezumţia de nevinovăţie!

Școala sau Biserica?

Preotul A.V. este acuzat că, în perioda 2010-2016 s-a implicat în ,,iertarea păcatelor” unei femei prin atingerea unor zone intime ale acesteia. S-a petrecut o ,,agresiune sexuală”, deși poate în acea zonă păcătuise femeia și trebuia… iertată! După 6 ani femeia își aduce aminte că s-a întâlnit cu acesta și noaptea în mașină, dar fiind mai tânără a acceptat plăcerile lumești. De ce după atâta timp se revoltă? Nu cred că este gelozie (o fi apărut altă păcătoasă mai tânără în jurul preotului), ci mai mult… strategia unor indivizi bine ,,intenționați”! Dacă nu ar fi apărut și ,,călugărul Cristi” – nu cel din Vechiul Schit, aș fi zis că acțiunile sunt îndreptate împotriva școlii, a profesorilor – bărbați, dar se pare că biserica e ținta. Doamnele profesoare – tinerele nu sunt bănuite de ,,agresiuni” față de băieții minori din primele bănci când fac publicitate la piesa inferioară a lenjeriei intime stând pe scaunul… de lângă catedră, pentru ca expunerea să fie clară și precisă, piesa superioară fiind eliminată total din garderobă!

Filmul…

Pentru a evita aceste mizerii clocite în laboratoarele dezinformării și compromiterii, sugerez ca în toate școlile, la toate clasele să fie prezentat filmul ,,Riscurile meseriei”, un film psihologic cu puternic impact emoțional, care ar însemna o adevărată lecție nu numai pentru fetițele care au descoperit rujul și rimelul, dar nu încă pasta de dinți, ci și pentru ,,formatorii de opinie” care au blocat drumul spre normalitate.
Filmul – apărut în 1967 – un prolog al vremurilor noastre, trebuie să fie vizionat de elevi, profesori, psihologi nu doar pentru tenacitatea unui profesor care a demonstrat în instanță că acuzele de tentativă de viol și hărțuire aduse de trei eleve, acestuia – profesor tânăr, frumos și inteligent – erau doar visele unor adolescente.
Până la clarificarea tuturor aspectelor (nu contest existența lor, dar prea sunt catalizate), propun să tratăm toate mizeriile din societate cu …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI