17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Incendiile de vegetație – un pericol real

Incendiile de vegetație – un pericol real.

Patru incendii de vegetație au distrus zeci de hectare de teren din județul Argeș, numai în ultimele 24 de ore

Seara trecută, un incendiu de vegetație manifestat pe o suprafață de câteva zeci de hectare din localitatea Bogați, a mobilizat pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni și Detașamentul Bradu, alături de personal al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență al localității.

Intervenția a durat trei ore (în intervalul orar 19.00-22.00), pe un relief greu accesibil și cu porțiuni mari de mărăciniș ce îngreunau deplasarea, însă favorizau dezvoltarea flăcărilor.

Nu a fost singura intervenție pentru stingerea acestor tipuri de arderi. Pompierii au mai acționat în alte trei cazuri, după cum urmează:
localitatea Rătești, flăcările s-au manifestat pe o suprafață de teren de aproximativ 4.500 mp la vegetație uscată și la aproximativ 50 kg de deșeuri menajere;
localitatea Leordeni, un incendiu a ars vegetația de pe aproximativ 1.000 mp de teren;
localitatea Bogați, flăcările au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 300.000 mp;
localitatea Priboieni, a fost distrusă vegetația de pe aproximativ 1.000 mp de teren.

În continuare, cauzele probabile de izbucnire ale acestor arderi sunt folosirea intenționată a sursei de aprindere sau utilizarea focului deschis, incendiile fiind produse în urma încercării cetățenilor de a curăța terenurile, dând foc vegetației uscate.

Pimpierii reamintesc că la aceste tipuri de arderi, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare de teren, fiind întețite de vânt și favorizate de vegetația uscată, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii către păduri, alte terenuri și zonele locuite.

《 Precizăm că arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Inspectorii de prevenire ai ISU Argeș vor manifesta toleranță zero față de persoanele care provoacă aceste arderi necontrolate.》, anunță ISU Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI