25.4 C
Pitești
20 iun. 2024

În căutarea comorii dacice: „Egregora” revine la Corbeni

Pe 11 și 12 mai vor avea loc filmări la Corbeni. E vorba despre secvențe din trilogia „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac, un cineast cu origini argeșene.
„Egregora este călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă pentru a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Este vorba despre aurul negăsit de romani acum 2.000 de ani, atunci când au cucerit o parte din Dacia. Comoara reprezintă un secret care, dacă ar fi spus, s-ar schimba multe în țara noastră”, spune regizorul Andrei Chiriac.
În călătoria lor, cei nouă copii au parte de întâlniri cu o serie de personaje. Unul dintre ele este Vlad Țepeș, motiv pentru care Andrei Chiriac a ales ca loc de filmare pentru secvența în care domnitorul are rol principal Cetatea Poienari. „Ne legăm și de Corbeni, și de Poienari, de Cetatea Poienari mai exact, cea a lui Vlad Țepeș. Vlad Țepeș este unul dintre personajele importante ale filmului nostru. Este personaj principal într-o singură secvență, iar Cetatea Poienari ne ajută mult în privința asta. Aproape că finalizăm primul episod și mai am doar o parte pe care am ales să o filmez acolo, pe lângă Corbeni. Sunt niște platouri foarte frumoase, unde se văd munții, şi mi-a plăcut. M-am înțeles foarte bine și cu domnul primar Nicolae Dinică. Am trecut cândva pe acolo, prin Corbeni, ne-am intersectat întâmplător, iar el a rezonat cu proiectul. Pe 11 și 12 mai urmează să filmăm la Corbeni”, a anunțat regizorul.
Acesta a dezvăluit și de ce este atras de județul nostru: „Viața mă trage spre acest județ. Bunicul meu e din Curtea de Argeș, deci am sânge de argeșean în mine cumva”.
„Este a patra oară când filmăm aici, spre deosebire de alte județe din țară. Sunt zone spectaculoase. Urmează să mergem spre Vâlcea, să filmăm și acolo. Argeșul mi-a atras atenția prin istorie. Județul e la loc de cinste”, a concluzionat regizorul Andrei Chiriac.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site