23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

În 24 de ore, sute de abateri de la legislația rutieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate aproximativ 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 90.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

De asemenea, de o importanță deosebită este și respectarea tuturor regulilor de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

Acțiunile de prevenire a evenimentelor rutiere continuă. Astfel, în ultima zi a săptămânii precedente, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pe drumurile din județ, cele mai multe abateri fiind constatate de polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș, al Biroului Rutier Pitești și al Biroului Rutier Curtea de Argeș.
în acest context, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.568 de lei, și au reținut 4 permise de conducere, dintre care 2 pentru depășiri ale vitezei legale cu mai mult de 50 km/h față de limita legală.
În aceeași perioadă de referință, polițiștii Biroului Rutier Pitești au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.747 de lei, și au reținut 5 permise de conducere, și un certificat de înmatriculare.
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.590 de lei, și au reținut 7 permise de conducere (dintre care 2 pentru consum de băuturi alcoolice – rezultat al testării cu aparatul etilotest mai mic decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), și 2 certificate de înmatriculare.

I-a luat radarul cu peste suta la oră

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Petrochimiștilor din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RARAR cu viteza de 119 km/h.
De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 39 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 7C, pe raza localității Corbeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 103 km/h. Cu aceeași ocazie, bărbatul a fost testat cu aparatul etiltest, stabilindu-se că se afla sub influența alcoolului, iar valoarea afișată a fost mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În fiecare situație, a fost aplicată amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Totodată, au fost aplicate și măsurile complementare care se impun, de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, prin reținerea permisului de conducere și eliberarea unei dovezi înlocuitoare în situația depășirii regimului legal de viteză, respectiv de reținere a permisului de conducere și eliberarea unei dovezi fără drept de circulație în situația abaterii privind consumul de alcool.

Conducea fără a avea permis

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 23 de ani, din Mălureni, care conducea o motocicletă pe DJ 731, pe raza localității Brăduleț, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea având permisul anulat. În plus, mai și băuse…

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 53 de ani, din Nucșoara, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, având permisul de conducere anulat.
De asemenea, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că bărbatul se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.
Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site