6.7 C
Pitești
21 mart. 2025

„Ignatul la Golești” – o sărbătoare devenită tradiție

„Ignatul la Golești” – o sărbătoare devenită tradiție

Șorici proaspăt, carne la tuci, jumări, varză cu carne, țuică fiartă și vin fiert, cârnați, lebăr, brânză, cașcaval și alte bunătăți au fost așezate azi din belșug pe mesele întinse în curtea Muzeului Golești.

Mai mulți primari PSD din Argeș care au adus aceste bunătăți i-au făcut pe vizitatori să își amintească de tradiția tăierii porcului de Ignat.

Nu au lipsit nici agenții economici cu standuri de produse tradiționale. Mesele au fost completate cu covrigi, mere, nuci, cozonac – produse care amintesc de tradiția colindului la români.

Au fost prezenți parlamentari de Argeș (senator Ovidiu Puiu și deputații Aurel Bălășoiu, Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea), ministrul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Vlad Niculae, directorul adjunct DRDP București, Eduard Dima, conducerea Consiliului Județean, în calitate de organizator – președintele Ion Mînzînă și cei doi vicepreședinți – Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, directorul Muzeului Golești – Iustin Dejanu, gazdă primitoare, primarul Piteștiului Cristian Gentea, viceprimarul din Mioveni, Ciprian Țurlea, primarul din Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, dar și primari ai comunelor Stâlpeni, Rătești, Bradu, Albota, Lerești, Ungheni, Priboieni, Bascov, Călinești, Popești, Cetățeni, Boteni, Băbana, Budeasa, Micești, Bălilești, Berevoești, Vlădești, Aninoasa, Recea, viceprimarii de la Buzoești și Rociu etc.

„Ignatul la Golești” este o sărbătoare devenită tradiție, organizată de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș. Scopul acestei sărbători este unul caritabil, mai mult de o tonă de carne de porc a ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni din cadrul DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

Pentru acest eveniment au fost sacrificați mai bine de 10 porci, donați de primarii prezenți.

Ca de obicei, atmosfera a fost una de sărbătoare, iar edilii s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și de a prepara toate cele necesare, de Ignat.

Toți porcii donați au fost crescuți în gospodării țărănești, nu în ferme, deci și gustul cărnii a fost deosebit.

Atmosfera a fost întreținută de orchestra Doina Argeșului, pe scena din curtea muzeului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress