27 C
Pitești
24 sept. 2023

Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA este la Curtea de Argeș

Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA este la Curtea de Argeș, în Catedrala Voievodală

Cu doar câteva zile înainte de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, când, la Curtea de Argeș e și hramul Sfintei Mânăstiri, de duminică, 13 august 2023, Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA, adică MÂNGÂIETOAREA a fost adusă aici spre închinarea credincioșilor. Conform Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, aceasta a fost primită de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Alături de sfințiții slujitori, numeroși credincioși, care au dorit să fie prezenți la sosirea sfintei icoane la Catedrala Voievodală din Cetatea Basarabilor.

În sunet de clopot și de cântări duhovnicești, pașii pelerinilor au urmat Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA, care a fost așezată cu mare cinste în Catedrala ctitorită de Sfântul Voievod Neagoe Basarab.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, care a rostit și rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului, grabnic ajutătoare și folositoare pentru sufletul cel necăjit și întristat.

Cu emoție, credincioșii s-au închinat Maicii Domnului, mulțumindu-i pentru toată purtarea de grijă și cerând ca, în continuare, să mijlocească la Fiul Său, pentru neamul omenesc și să trimită pace în lume, sănătate și mântuire.

Sfânta Icoană a Maicii Domnului PARAMYTHIA, adică MÂNGÂIETOAREA, va rămâne în Catedrala Voievodală, până la sfârșitul săptămânii viitoare, se mai arată în informarea Arhiepiscopiei Argeșului.

Constantin PAŞOL/ UZPR

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI