14.3 C
Pitești
27 feb. 2024

Hristos s-a Înălțat! Cinste eroilor noștri!

Monumentul ridicat în amintirea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, de către locuitorii satului Voinești (Valea Foii), comuna Lerești, opera scluptorului Nicolae Bărbulescu, a fost reabilitat după 101 ani, de Primăria şi Consiliul Local Lereşti, urmând astăzi 10.06.2021 să fie resființit de Ziua Eroilor.

Vești bune și de la guvernanți. Nicolae Ionel Ciucă, Ministrul Apărării a anunțat ieri: „În ședința de Guvern de astăzi am discutat și adoptat, o ordonanță de urgență prin care, lunar, li se acordă invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 2.690 lei. Aceasta se va adăuga la indemnizația de care beneficiau până acum.
Ne exprimăm astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.
Avem o țară pentru că milioane de români nu au stat la adăpost și și-au apărat Patria, poporul și valorile naționale cu arma în mână. Au căzut la datorie dar au rămas vii în amintirea unei întregi națiuni.
Punem eroii înaintea noastră și Țara înaintea tuturor!”

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI