17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Hram și Târg de Buna-Vestire la Domnești

Hram și Târg de Buna-Vestire la Domnești

Sute de oameni au venit azi, 25 martie, în comuna Domnești din Argeș, cei mai mulți fiind atrași de tradiționalul târg, unde s-au distrat pe cinste cu copiii, au putut cumpăra sau savura produse tradiționale de pe cele patru văi de râuri din nordul Argeșului și nu numai, dar au și sărbătorit primăvara în toată splendoarea sa, când cu nori de ploaie, când cu soare.

La sărbătoarea comunității, Hramul bisericii, domnișanii au fost onorați de prezența ministrei Justiției, Alina Gorghiu, a prefectului de Argeș, Radu Perianu, a secretarului de stat Ion Popa precum și a întregului staff liberal, precum si primari din zonă, veniți pentru a-l susține pe primarul domnișanilor.

Localnicii, buni creștini, au participat mai întâi la slujba de hram, la biserica din centrul comunei, de la care n-au lipsit oamenii de frunte ai localității: primarul Ion Doru Smădu (foto) îmbrățișat de copii, un primar foarte iubit de comunitate, viceprimarul Luminița Florea, consilieri locali, oameni de afaceri etc.. Slujba a fost oficiată de însuși ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la slujbă fiind prezenți și foarte mulți copii, elevi ai școlilor din localitate.

După hram, autoritățile au vizitat Târgul tradițional de Buna-Vestire, un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Domnești, la care au participat zeci de producători agricoli locali sau din împrejurimi, meșteri populari etc.

Platoul târgului săptămânal a fost plin cu standuri în care au fost expuse, spre vânzare, produse tradiționale, agricole și prelucrate, produse specifice vânzării la tarabă, corturi cu mâncare, tiribombe și parc de distracții etc.
Micii, friptura, chișcărele, urechiuțele de porc, pastrama de oaie și tot felul de bunătăți sfârâiau pe grătare, oamenii putându-și comanda după pofta inimii.

Încântat de reușita sărbătorii de Buna-Vestire (de Blagoveștenie, se spune aici), primarul Ion Doru Smădu e sigur că Ziua comunei, în vară, va fi o sărbătoare la fel de “gustată” de domnișani.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI