24.3 C
Pitești
25 sept. 2023

„Hora Unirii” la Hârsești

„Hora Unirii” la Hârsești – Hora Frăției

Astăzi, în comuna argeșeană Hârsești, se joacă „Hora Unirii” în vatra satului. Timp de două ceasuri de sărbătoare, în cadrul Atelierului de Cusut-Țesut al căminului cultural din localitate, unde tradiția, dar și cultura sunt la ele acasă, 25 de copii îmbrăcați în straie populare vor coase lucru de mână, dar vor și da „mână cu mână”, povestind, recitând și cântând despre Mica Unire din care s-a făcut România Mare.

Evenimentul se va încheia cu o Horă a Unirii și cu jocuri de pe Valea Cotmenei, oferite de ansamblul de dansuri populare „Doruri de câmpie” al Căminului Cultural Hârsești.

Primarul comunei Hârsești, Ionel Moloiu și directoarea Căminului Cultural, Loredana Costache au mai pregătit o surpriză pentru locuitorii comunei. „Mica Unire” din vatra satului Hârsești va fi transmisă în direct la Radio România Antena Satelor. Astăzi, de la ora 13.00, puteți urmări în emisiunea „Viața la țară”, alături de Constantin Pașol: Vorbe cu rost despre vremi ce-au fost…

《Ce știm, simțim, trăim și sărbătorim astăzi la Hârsești, puteți afla ascultându-ne la radio pe frecvența LW 153; AM 603, 630 sau FM 88.0 Drăgășani și urmărindu-ne pe Facebook sau internet la http://www.antenasatelor.ro》, anunță cunoscutul jurnalist.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI