22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

„Hora” din Albești – Premiul I în Turcia

„Hora” din Albești – Premiul I în Turcia

Ansamblul folcloric „Hora” din comuna argeșeană Albeștii de Argeș, localitate situată în apropiere de Curtea de Argeș, a câștigat Premiul I și Cupa Festivalului la categoria costum popular și coregrafie, pentru evoluția de excepție avută în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din Turcia.

Amintim că în perioada 18 -22 mai, tinerii dansatori coordonați de Janeta Ilie și Oana Cîrstoveanu, mamă respectiv fiică, au fost prezenți alături de mai multe ansambluri din Europa si Asia la festivalul desfășurat la Ayvalik, Turcia, pe țărmul Mării Egee. Din România au mai fost prezente formații artistice din Constanța, Tulcea și Pitești, ne-a mai informat trimisul Radio România Antena Satelor în Turcia.

Mai amintim că Ansamblul folcloric „Hora” din Albeștii de Argeș a fost înființat de regretatul coregraf Stelian Ilie și continuă să reprezintă cu cinste portul și dansurile populare ale zonei Argeșului, fiind susținut de autoritățile locale, în special de primarul Gabriel Popa.
Ansamblul „Hora”, este acum coordonat de doamnele Georgeta (Janeta) Ilie, soția regretatului coregraf și de fiica acestora, Oana Cîrstoveanu, ambele iubitoare și păstrătoare ale tradițiilor și folclorului argeșean.
Acesta funcționează cu 3 grupe de dansatori, pe categorii de vârstă, și se bucură de un palmares impresionant, atât pe plan intern cât și internațional.

Constantin PAŞOL

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 21, 2023 „Hora” din Albești – Premiul I în Turcia Ansamblul folcloric „Hora” din comuna argeșeană Albeștii de Argeș, localitate situată în apropiere de Curtea de Argeș, a câștigat Premiul I și Cupa Festivalului la categoria costum popular și coregrafie, pentru evoluția de excepție avută în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI